Estàs a: > > La Nau, seu de la III edició del Festival Internacional de Fotoperiodisme PhotOn

La Nau, seu de la III edició del Festival Internacional de Fotoperiodisme PhotOn

Crisis. Álvaro García.

Crisis. Álvaro García.

Fins a l´1 de setembre, La Nau acull dues exposicions en el marc de la III edició del Festival Internacional de Fotoperiodisme PhotOn. Al Claustre s’ha instal·lat ‘Crisi, exposició col·lectiva’, un relat fotogràfic sobre la crisi que ha assolat els països occidentals; mentre que a la Sala Oberta, Eloy Alonso presenta ‘Les fosses de l’oblit’, un treball personal sobre les fosses comunes de la Guerra Civil espanyola.

Al Claustre de La Nau s’ha instal·lat ‘Crisi, exposició col·lectiva’, un relat fotogràfic sobre la crisi que ha assolat els països occidentals i que va manifestar els seus primers símptomes a Grècia. Economies febles com la grega, l’espanyola o la portuguesa han acabat sucumbint davant l’avarícia dels bancs i els temuts mercats. Davant el drama quotidià de l’atur, la corrupció política, els desnonaments i les retallades, al ciutadà anònim només li queda el recurs de la lluita social. Aquesta exposició reuneix els fets i els protagonistes que han marcat l’actualitat en els últims anys. Amb imatges d’Olmo Calvo, Luis Magán i Bernardo Pérez (El País), Alberto Di Lolli (AP), Sergio Peréz i Rafael Marchante (Reuters), i Angelos Tzortzinis, entre molts altres.

A la Sala Oberta, Eloy Alonso presenta ‘Les fosses de l’oblit’. El fotoperiodista de Reuters, guardonat com a fotògraf de l’any per l’ANIGP-TV, presenta un treball personal sobre les fosses comunes de la Guerra Civil espanyola, que va començar quan va trobar a l’Arxiu Militar del Ferrol una empremta dactilar del seu avi en què signava la seua pena de mort. Aquesta exposició es complementa amb publicacions de l’època i objectes personals recuperats per diverses famílies de València.

PhotOn Festival és la iniciativa d’un grup de fotoperiodistes de València, reunits al voltant del Colectivo Documenta (Juan Carlos Barberà, Tania Castro, Emma Ferrer, Xaume Olleros, Benito Pajares, Eduardo Ripoll, Vicente Greus i Rober Solsona), per a situar València en el circuit dels festivals de fotografia més rellevants.

Finalment, destaca el compromís del Centre Cultural La Nau amb el periodisme, ja que juntament amb les exposicions de PhotOn Festival, l’edifici ha acollit les últimes edicions de l’exposició ‘Fragments’ i els premis Llibertat d’Expressió de la Unió de Periodistes Valencians.

Més informació: http://www.photonfestival.com/

Data d'actualització: 30 de Maig de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar