Estàs a: > > La feminista Jo Freeman inaugura a La Nau la programació de l’Escola Europea Lluís Vives d’aquest any

La feminista Jo Freeman inaugura a La Nau la programació de l’Escola Europea Lluís Vives d’aquest any

Jo Freeman.

Jo Freeman.

La feminista nord-americana Jo Freeman inaugurà la programació del 2018 de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives amb la conferència ‘Waves of protest: social movements and feminism’, el passat 30 de gener, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Entre els ponents dels pròxims mesos també hi haurà l’exministra de Cultura Carmen Calvo, la jurista Teresa Freixes i els filòsofs Javier Echevarría i Daniel Innerarity. Totes les conferències, d’entrada lliure, seran a les 19 hores.

Jo Freeman, a més de feminista, és politòloga, escriptora i advocada. A partir dels seus anys d’estudianta a la Universitat de Califòrnia en la dècada dels 60, va estar activament involucrada en el moviment pels drets civils, primer en favor de les persones afroamericanes, i després en nom de les dones. La seua militància en pro dels drets civils a Califòrnia, Alabama i Mississipí la va portar a la presó en alguna ocasió i a ser objectiu dels esquadrons de la mort.

Freeman és una de les primeres organitzadores del moviment d’alliberament de les dones i autora d’importants articles feministes i sobre moviments socials. Algunes de les seues obres més importants són ‘La tiranía de la falta de estructuras’ i ‘La feminista académica’, que estan traduïdes a diferents idiomes.

La conferència de Jo Freeman, que disposà d’una traducció simultània, va estar presentada per la catedràtica de la Universitat de València Capitolina Díaz, especialitzada en Sociologia del Gènere.

El filòsof Javier Echevarría parlarà sobre tecnocultura i innovació el dia 20 de febrer, i Daniel Innerarity participarà el 27 de febrer amb una conferència sobre l’estat de la democràcia a Europa. Al març, la jurista Teresa Freixes (dia 8) exposarà a l’Escola una ponència sobre ‘El principi de subsidiarietat de la Unió Europea’ i l’exministra Carmen Calvo (dia 22) impartirà la conferència ‘La igualtat, tron de la democràcia’.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; conselleries de Transparència, i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

Data d'actualització: 1 de Febrer de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar