El Centre de Gandia de la Universitat de València celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna
Estás en: > > El Centre de Gandia de la Universitat de València celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

El Centre de Gandia de la Universitat de València celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València.

Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València.

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) va celebrar, el passat 21 de febrer, el Dia Internacional de la Llengua Materna,
amb l´objectiu de posar en valor els beneficis del plurilingüisme i com l´aprenentatge de llengües al llarg de la vida és una oportunitat per a créixer professionalment i personalment.

La jornada arrancà amb la conferència ´Multilingüisme i sostenibilitat: salut i èxit´, a càrrec de Miguel Martínez López, director del Departament de Filologia Anglesa de la Universitat de València, qui plantejà com el multilingüisme ajuda a la sostenibilitat social. Martínez analitzà com l´aprenentatge de llengües permet millorar el sistema sanitari, educatiu, laboral, etcètera. A més, a la conferència es tractà, també, els beneficis individuals que l´aprenentage de llengues suposa i que van des del retard en l´evolució de les patologies neurodegeneratives a la millora en el nivell cultural, social i econòmic.

Tot seguit va tindre lloc la taula redona ´Conéixer llengües: una oportunitat per a créixer´, en la qual participaren professionals i alumnes amb distintes llengües maternes. Integraren la taula Arash Javadinejad, professor d´anglés i editor; Mónica Martínez López, becària PIF de Dret Constitucional; Martin Patrick Clain, alumne de la Universitat dels Majors i de procedència anglesa; i Dominique Mollien, alumna de la Universitat dels Majors i de procedència francesa.

Aquest acte es va emmarcar en les activitats organitzades amb motiu del desé aniversari de la Universitat dels Majors a Gandia i es pretén commemorar el Dia de la Llengua Materna, proclamat per la UNESCO l´any 2000 per tal de promoure la diversitat lingüística i cultural arreu del món. La jornada se celebrà a l’aula 1 del CIG-UV.

Fecha de actualización: 22 de Febrero de 2018

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar