30 anys de campanyes internacionals de prevenció del VIH-Sida al Palau de Cerveró de la Universitat de València
Estás en: > > 30 anys de campanyes internacionals de prevenció del VIH-Sida al Palau de Cerveró de la Universitat de València

30 anys de campanyes internacionals de prevenció del VIH-Sida al Palau de Cerveró de la Universitat de València

Una de les imatges que es poden veure en la mostra.

Una de les imatges que es poden veure en la mostra.

El Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i l’Institut de Medicina López Piñero han inaugurat ‘Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida’, una exposició organitzada en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. La mostra està comissariada per Pepe Miralles dins de l’àmbit de 4FICAE-Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties, i es pot visitar al Palau de Cerveró.

FICAE és un festival de caràcter anual, organitzat per la Universitat Politècnica de València, que arriba ja a la quarta edició. Es tracta d’una proposta única al món que aborda des del cinema i l’art la malaltia en totes les seues variables i des de múltiples perspectives.

‘Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida’, oberta al públic fins el 27 d´abril, proposa, a través de cartells i altres mitjans informatius, una sèrie de nodes epistemològics que permetran veure com s’ha entés la prevenció del VIH i de la sida, i quines actituds ha pogut modificar.

El projecte ofereix una selecció de moments clau en l’evolució del discurs en la prevenció que, inevitablement, anirà lligat als canvis socials, polítics i als avanços científics. A més, l’exposició evidencia la necessitat de desestigmatitzar la malaltia i, abans de res, les persones infectades, amb l’objectiu de conscienciar en el respecte i dignificar les seues vides.

Al llarg dels anys s’han succeït campanyes de prevenció del VIH-Sida que han generat imatges i prejudicis que són conseqüència del desconeixement de la malaltia i de les implicacions que té per al malalt i el seu entorn. Aquesta exposició pretén posar en evidència aquestes mirades i donar visibilitat a aquelles campanyes dirigides a diferents categories socials, sexuals, ètiques i culturals, que aborden sense tabús temes com la sexualitat, el plaer, la toxicomania, la malaltia i la mort; i fan d’aquesta informació un fet accessible per entendre els comportaments preventius dirigits a cada tipus de pràctica.

Pepe Miralles, codirector del festival, artista visual i comissari, que té una llarga trajectòria en el tema tractat, presenta una exposició que fa visible el treball dut a terme per diferents col·lectius activistes i associacions implicades. Gràcies a la col·lecció i a la cessió de material d’Apoyo Positivo, Diversidad Salud y Comunidad; Jon Arrizabalaga (col·lecció particular); Avacos; Calcsicova; Cesida; Comité Antisida València; FELGTB; Àlvar Martínez; Fundación Triàngulo; Lambda; i Sidastudi, ara és possible generar altres relats sobre la prevenció del VIH-Sida.

‘Epistemologies de la prevenció del VIH-Sida’ es configura com una finestra que permet veure com es va adreçar la informació (o desinformació) a les comunitats afectades pel desconeixement i el silenci institucional.

Més informació

Fecha de actualización: 29 de Marzo de 2018

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar