Estàs a: > > La Nau mostra l’obra contemporània de set dones ceramistes

La Nau mostra l’obra contemporània de set dones ceramistes

El grup de ceramistes, a la Sala Estudi General.

El grup de ceramistes, a la Sala Estudi General.

En el marc de les activitats del Dia Internacional de la Dona, el Centre Cultural La Nau va inaugurar el passat 7 de març ‘Ceràmica en mans de dona’, una exposició organitzada per la Universitat de València i l‘Escola d’Art Superior de Ceràmica de Manises amb l’objectiu de reivindicar aspectes culturals com les possibilitats expressives de la ceràmica i el paper de la dona en el món de la creació artística.

L’exposició, que es pot visitar a la Sala Estudi General fins al pròxim 22 d’abril, està comissariada per María José Sanz, Pascual Timor i Carmen Ruiz, respectivament, directora, vicedirector i antiga professora de l’Escola d’Art Superior de Ceràmica de Manises.

La Sala Estudi General acosta el treball creatiu de set ceramistes: Amparo Almela, Amparo Boluda, Carmen Sánchez, Myriam Jiménez, Rafaela Pareja, Supi Hsu i Teresa Guerrero, totes elles amb una dilatada trajectòria de premis. L’exposició es va presentar a La Nau en una conferència de premsa en què van intervindre el vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño; Pascual Timor; i Carmen Ruiz.

Segons explicaren en la conferència de premsa, les artistes “han utilitzat la ceràmica per donar forma a sentiments i necessitats comunicatives mitjançant la creació d’obres delicades i subtils que provenen d’elles, i que es manifesten després d’un viatge assossegat, reflexiu i tranquil a l’interior dels seus tallers. Elles parlen calladament d’un viatge interior que desitgen compartir, a través de les seues obres, en aquesta exposició”. A les ceramistes, “els importa el món, la natura, els espais, els massissos i les obertures que es poden crear amb aquest material i les seues possibilitats artístiques en el sentit més ampli del terme”.

Les set ceramistes es caracteritzen per presentar enfocaments estètics diferents, però comparteixen dues qüestions: una dilatada trajectòria en la creació ceràmica i els materials utilitzats, que són el gres i la porcellana, amb un color dominant, el blanc.

Les obres exposades destaquen per l’heterogeneïtat. Algunes mostren la forma d’instal·lacions suspeses del sostre, fixades a les parets, murals o obra exempta. El procés de creació de les peces ceràmiques abasta una àmplia gamma de tècniques, que van des del torn fins al modelatge, passant per la construcció mitjançant planxes de fang per crear obres singulars plenes de significat.

La majoria de les obres presentades són de gran format, i conceptualment es podrien agrupar en instal·lacions, murals i obra exempta. L’element harmonitzador és la ceràmica, obtinguda principalment per la cocció de la pasta de porcellana i del gres. En total s’exposen 21 peces (cada artista proposa tres obres).

L’exposició es completa amb un acurat catàleg de l’exposició en el qual s’analitza l’obra de les set ceramistes amb les aportacions, entre altres, dels docents Carmen Sevilla i Feli Ruiz.

Més informació i horaris de visita

Data d'actualització: 10 d'Abril de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar