Estàs a: > > Obert el termini d´inscripció en l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València

Obert el termini d´inscripció en l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València

Escola Coral La Nau de la Universitat de València

Escola Coral La Nau de la Universitat de València

Fins al 28 de juny està obert el termini de preinscripció per al curs 2013-2014 en l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València, la qual ofereix formació continuada en cant coral per a xiquets i xiquetes a partir dels 4 anys; no cal requisit músic previ per a accedir-hi. Per a preinscriure-s’hi, cal emplenar el formulari penjat en el web www.uv.es/aam, o acudir a l’oficina del Patronat d’Activitats Musicals, al carrer Amadeu de Savoia 4, València.

Des del 18 de juny està obert el termini de preinscripció per al curs 2013-2014 en l’Escola Coral La Nau de la Universitat de València. L’Escola Coral ofereix formació continuada en cant coral per a xiquets i xiquetes a partir dels 4 anys d’edat; no cal requisit músic previ per a accedir-hi. Per a preinscriure-s’hi, cal emplenar el formulari fent CLIC en aquest enllaç, o acudir a l’oficina del Patronat d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València al carrer Amadeu de Savoia 4, València. El termini finalitza el 28 de juny excepte el dels grups en què queden places vacants.

L’Escola Coral La Nau naix amb la voluntat d’ajudar els més menuts a desenvolupar la seua percepció auditiva i les seues experiències emocionals, físiques i mentals a través de la cançó, així com despertar el sentiment de solidaritat, una cosa que s’aconsegueix escoltant, veient i vivint des del conjunt que suposa el fet coral i treballar en equip.

La cançó és l’element bàsic per a estructurar un bon ensenyament musical, és un excel·lent mitjà d’expressió espontània i constitueix un element important de la formació humana. A més, en l’Escola Coral La Nau el joc està present de forma constant: hi ha jocs cantats i ballats, històries musicades, danses cantades, etcètera.

D’aquesta manera, els alumnes s’endinsen a poc a poc en la formació del cor: el cos i la seua postura, la veu com a instrument indestriable de la persona, les paraules que expliquen històries, el llenguatge musical i la col·lectivitat. Tots aquests seran els objectius musicals que s’hi tractaran al llarg del curs.

Grups corals
L’Escola està formada per tres grups de xiquets: el Cor Mestral, amb un màxim de vint xiquets i xiquetes, de quatre a sis anys (nascuts entre els anys 2009 i 2007); el Cor Garbí, amb un màxim de trenta xiquets i xiquetes, de sis a nou anys (nascuts entre 2007 i 2004); i el Cor Tramuntana, integrat per un màxim de quaranta components, a partir deu anys (nascuts abans del 2003). Aquest últim compta, a més, amb el Cor Xaloc, format pels més majors, a partir de setze anys (nascuts abans de 1997).

Els alumnes a partir de sis anys (els cors Garbí i Tramuntana) reben formació de llenguatge musical, impartida per Inmaculada Mirapeix, com a eina complementària per a una millor comprensió del fet musical. Així, els xiquets i les xiquetes comparteixen un mateix llenguatge a l’hora de cantar: un tret característic de l’Escola. Aquesta activitat en el Cor Tramuntana es complementa amb classes de tècnica vocal que, per traure’n més profit, estan organitzades en grups reduïts per torns.

Quant als assaigs, aquests es realitzaran al Col·legi Major Rector Peset (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. 46001 – València; www.uv.es/cmrpeset), cada dilluns, des del 7 d’octubre de 2013 fins al 16 de juny de 2014, excepte festius escolars.

Més informació, en la pàgina web del Patronat d’Activitats Musicals: www.uv.es/aam

 

Data d'actualització: 24 de Juny de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar