Estàs a: > > Capella de Ministrers protagonitza hui Serenates amb ‘Amors e Cansó’

Capella de Ministrers protagonitza hui Serenates amb ‘Amors e Cansó’

Capella de Ministrers

Capella de Ministrers

Hui divendres, 28 de juny, Capella de Ministrers actua al Centre Cultural La Nau, en el marc del festival Serenates. La formació valenciana, dirigida pel violagambista, Carles Magraner, proposa en aquest concert un viatge a través de la música a l’antiga Corona d’Aragó. El concert serà retransmés en directe i de forma íntegra per la televisió de la Universitat (http://mediauni.uv.es/tv).

Hui divendres, 28 de juny, Capella de Ministrers actua al Centre Cultural La Nau, en el marc del festival Serenates, organitzat conjuntament per la Universitat de València i la Subdirecció de Música CulturArts Generalitat, amb el suport de l’Ajuntament de València (Regidoria de Joventut), Fundació Banc Sabadell i Heineken. La formació valenciana, dirigida pel violagambista, Carles Magraner, proposa en aquest concert un viatge a través de la música a l’antiga Corona d’Aragó. El concert serà retransmés en directe i de forma íntegra per la televisió de la Universitat (http://mediauni.uv.es/tv).

L’entrada al concert (22:30 hores) és gratuïta amb invitació, que es pot arreplegar una hora abans de l’inici a la consergeria de La Nau.

Amb ‘Amors e Cansó’, Capella de Ministrers proposa un suggeridor viatge a l’època medieval de la mà de trobadors com Berenguer de Palou o Ponç d’Ortafà i d’obres de Sant Joan de les Abadesses. Els trobadors van ser poetes músics, l’activitat poètica i musical dels quals es va desenvolupar principalment entre les corts europees occidentals, especialment a França durant els segles XII i XIII, però també a l’antiga Corona d’Aragó. Amb els trobadors, la música i la poesia es van combinar al servei de l’ideal de l’amor cortés. El tema principal de la poesia trobadoresca era l’amor/desamor, i la necessitat d’expressar-lo musicalment va portar a l’establiment de diversos gèneres (cansó, pastorel·les, albades...).

Des de la seua creació en 1987, Capella de Ministrers ha recuperat part del patrimoni musical valencià des de l’Edat Mitjana fins al segle XVIII. Ha actuat als principals escenaris i festivals nacionals i ha realitzat gires internacionals per França, Bèlgica, Romania, Portugal, Holanda, Egipte, Itàlia, Alemanya, el Marroc, Anglaterra, Polònia, Tunísia, Argentina, Brasil, els Estats Unts, Mèxic, Finlàndia, Àustria, Cuba, la Xina, Croàcia, etcètera.

Ha enregistrat 44 discos per a EGT, Blau, Auvidis i CDM, el seu segell discogràfic exclusiu, que han rebut premis de la premsa especialitzada i del Ministeri de Cultura a la millor producció discogràfica, i el premi Importante de l’editorial Prensa Valenciana. En el seus treballs discogràfics, hi han col·laborat grans figures com el premi Nobel Vargas Llosa, el cuiner Ferran Adrià o l’escriptora Espido Freire.

+ info: www.capelladeministrers.es

PROGRAMA SERENATES, 28 DE JUNY DE 2013

Berenguer de Palou (...1164...)
MINNO AMOR - Cantiga 29 instrumental
Ab la fresca clardat
De la gensor qu´om vey´
ATRESSÍ CUM LA CANDELA – Pere R. de Toloza instrumental
Aital dona cum ieu sai
Tant m´abelis joys et amors et chants

Ponç d´Ortafà (c1184-1246)
Si ai perdut mon saber
FOIA - Cantiga 166 instrumental

Guiraut de Bornelh (c1138-1215)
Reis Gloriòs
LAI - Cantigas 139/183 instrumental

Ms. Anònim St. Joan de les Abadesses
Era us preg
S´anc vos ame - Instrumental
Amors, mercè no sia

Matieu de Caersí (...1276...)
ROTUNDELLUS - Cantiga 105 instrumental
Planh a la mort de Jaume I, València 26 de juliol de 1276
Tant suy marritz (Contrafactum)

Pilar Esteban, veu
Carles Magraner, violes i direcció
David Antich, flautes
Juan M. Rubio, ud, samfoina i santur
Pau Ballester, percussió

Data d'actualització: 28 de Juny de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar