Estàs a: > > Concert de música francesa, a càrrec d´Erika Escribá-Astaburuaga i Carlos Apellániz

Concert de música francesa, a càrrec d´Erika Escribá-Astaburuaga i Carlos Apellániz

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga i el pianista Carlos Apellániz participen hui dilluns, 1 de juliol, en el festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i CulturArts, amb un concert de música vocal i instrumental francesa del segle XX. El programa està dedicat a Debussy, Ravel i, especialment, Poulenc en el cinquanté aniversari de la seua mort.

La soprano Erika Escribá-Astaburuaga i el pianista Carlos Apellániz han participat dilluns, 1 de juliol, en el festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i CulturArts, amb un concert de música vocal i instrumental francesa del segle XX.

“El programa ha estat dedicat a Debussy, Ravel i, especialment, Poulenc en el cinquanté aniversari de la seua mort. Ens hen endinsat en un viatge d’emocions contrastades a través de poemes dels segles XIX i XX. A través d’aquests tres genials compositors, hem recorregut des de la més boja bufonada fins al més sincer lirisme i gravetat observant el mestratge d’aquests artistes que van portar la unió de la música i la poesia a la seua màxima perfecció”, explicà Escribá-Astaburuaga.

En el programa hi havia ‘Cinq mélodies populaires grecques’, de Maurice Ravel (1875-1937), “unes senzilles i belles melodies gregues meravellosament harmonitzades”; ‘Reflets dans l’eau’, ‘Proses lyriques’, ‘Romance’ i ‘Mandoline’ de les ‘Mélodies de jeunesse’ i ‘Poissons d’or’, de Claude-Achille Debussy (1899-1963), “un dels compositors francesos més il·lustres dels segles XIX i XX, que va obrir el camí a una nova estètica musical”.

Homenatge a Poulenc
Quan es compleixen cinquanta anys de la defunció de Francis Poulenc (1899-1963), Escribá-Astaburuaga i Carlos Apellániz li rendeixen el seu particular tribut amb la interpretació de peces pertanyents a “un dels cicles més divertits, lleugers i còmics”: ‘Quatre chansons pour enfant’. A més, oferiren ‘Cinq poèmes’, “d’un estil absurd i humorístic”; el cicle crític ‘Fêtes galants’, amb una línia melòdica molt cantabile, i ‘Les mamelles de Tiresias’, “una de les seues òperes més famoses, en la qual el compositor reivindica el dret a la llibertat i el desenvolupament a tots els nivells de la dona”.

A més, Apellániz interpretà en solitari ‘Reflets dans l’eau’ i ‘Proses lyriques’ de Debussy.

Tots els concerts del festival Serenates són gratuïts per al públic. Les persones interessades a assistir-hi, poden arreplegar les invitacions a la consergeria de la Nau a partir d’una hora abans de cada actuació.

Data d'actualització: 2 de Juliol de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar