Estàs a: > > El Palau de Cerveró acull l’exposició ‘Darwin i Galileu a través del còmic’, amb il·lustracions de Jordi Bayarri

El Palau de Cerveró acull l’exposició ‘Darwin i Galileu a través del còmic’, amb il·lustracions de Jordi Bayarri

Panell de Galileu, signat per Jordi Bayarri

Panell de Galileu, signat per Jordi Bayarri

La Universitat de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques organitzen l’exposició ‘Darwin i Galileu a través del còmic. Treballs d’il·lustració de Jordi Bayarri’, a l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró. La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 31 d’octubre.

L’exposició presenta la figura dels dos primers personatges protagonistes de la ‘Col·lecció científics’, un projecte creat per Jordi Bayarri i Tayra Lanuza, que té com a principal objectiu la divulgació del coneixement historicocientífic sobre grans personatges de la història de la ciència, a través de la publicació d’una col·lecció de còmics biogràfics dirigits al públic infantil i juvenil. L’edició dels còmics s’ha finançat pel mètode del ‘crowdfunding’ o micromecenatge, és a dir, ha rebut el seu finançament de manera col·lectiva amb multitud d’aportacions. A més de vinyetes de les dues publicacions de la ‘Col·lecció científics’, l’exposició mostra algunes pàgines originals i esbossos de l’artista, que permeten seguir de prop el procés de creació del còmic.

Així mateix, i amb anterioritat a l’acte d’inauguració de l’exposició, es presentà el segon número de la col·lecció, titulat ‘Galileo, el mensajero de las estrellas’. El projecte, que va començar en novembre de 2012 amb ‘Charles Darwin, la evolución de la teoría’, continuarà amb altres figures científiques com Isaac Newton i Marie Curie, entre altres personatges.

El guió, dibuix i edició dels còmics són a càrrec de Jordi Bayarri, dibuixant de còmics professional, llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Compta amb l’experiència professional com a creador d’un gran nombre de còmics dirigits al públic infantil i juvenil, així com al públic adult, des de 1998. Guionista i dibuixant de títols de fantasia com els monogràfics ‘Titán del Pasado’, ‘Piel de Dragón’ i dels huit nombres publicats de la sèrie ‘Entre Tinieblas’ (Aleta Ediciones), sèrie guardonada amb el premi al Millor Guionista Nacional en Expocómic (Saló Internacional del Còmic de Madrid en 2004). Així mateix, és guionista i dibuixant del còmic: ‘Las extraordinarias aventuras de Nicholas Campion y Mordechai Feingold: la ciudad oculta de Alejandro Magno’, còmic de fantasia històrica ambientat en el segle XIX, amb el qual va guanyar el concurs ‘Dibujando entre culturas’, de la Fundación Tres Culturas i que va ser publicat per l’esmentada fundació, en col·laboració amb l’editorial Viaje a Bizancio en 2010.

En relació al contingut historicocientífic dels volums, aquest ha sigut supervisat per Tayra Lanuza, investigora del CSIC a l’IHMC López Piñero, doctora en Història de la Ciència (Universitat de València). A més, és investigadora especialitzada en les ciències fisicomatemàtiques de l’Edat Moderna, entre els segles XVI i XVII, i amb experiència professional en l’educació en l’àmbit de la Història de la Ciència a la Universitat, així com en la realització d’activitats de divulgació científica.

L’exposició ‘Darwin i Galileu a través del còmic. Treballs d’il·lustració de Jordi Bayarri’ estarà oberta al públic fins al pròxim 31 d’octubre, de dilluns a divendres de 8 a 20 hores, a la sala d’exposicions del Palau de Cerveró.

Data d'actualització: 20 de Setembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar