Estàs a: > > El Claustre de La Nau esdevé un tauler de joc per a experimentar amb el color des de la mirada d’Armengol

El Claustre de La Nau esdevé un tauler de joc per a experimentar amb el color des de la mirada d’Armengol

La installació dArmengol al Claustre de La Nau. Foto: Marisol Sánchez.

La installació dArmengol al Claustre de La Nau. Foto: Marisol Sánchez.

El Claustre del Centre Cultural La Nau és l’escenari, fins el 20 de maig, de la darrera instal·lació del pintor valencià Rafael Armengol, titulada ‘El joc del color’. El projecte expositiu va estar presentat el passat 12 d´abril en una roda de premsa que va comptar amb les intervencions de Rafael Armengol; del vicerector de Cultura, Antonio Ariño; i del comissari d’aquest projecte, Martí Domínguez.

‘El joc del color’ és una intervenció de gran format que ocupa tot un lateral del Claustre de La Nau. Aquesta instal·lació, que permet acostar-se a com treballa el color l’artista de Benimodo, s’ha realitzat ex professo per aquest espai, i permet contemplar dos grans llenços d’Armengol, tres mosaics i una sèrie de vitralls de metacrilat de grans dimensions. Aquesta instal·lació completa l’exposició ‘Parelles de Tiepolo’, que pot visitar-se a la Sala Martínez Guerricabeitia de La Nau.

Segons explicà Martí Domínguez, la desestructuració de la llum ha estat un signe d’identitat cabdal de l’obra de Rafael Armengol des que, en 1967, començà a treballar la difracció dels colors a partir de la imatge projectada pels mass media. “Armengol treballa amb una visió de la llum tal com és captada per l’ull humà”, puntualitzà.

I és aquesta visió la que l’artista vol traslladar al públic mitjançant ‘El joc del color’, una instal·lació de set grans panells de metacrilat, situats entre les columnes del Claustre, els quals mostren una gama de colors extreta a partir de distintes intensitats dels tres colors primaris llum (vermell, groc i blau). A més, juntament amb aquests vitralls, s’exhibeixen dos llenços d’Armengol sobre la figura de Joan Lluís Vives, tractant de seguir el seu mètode cromàtic.

D’altra banda, la primera planta del Claustre acull tres grans mosaics, de tres per tres metres, que mostren la imatge de l’ampliació de l’obra de Tiepolo ‘Jove amb mandolina’ amb diferents resolucions de quadrícula.

El conjunt es completa amb la projecció d’un audiovisual on tant l’artista, Rafael Armengol, com el comissari del projecte expositiu, Martí Domínguez, relaten la teoria del color i la seua aplicació pictòrica.

Per tant, l’objectiu de la intal·lació és animar el públic a endinar-se en la naturalesa del color, de la qual pot gaudir profundament a través de la trentena d’obres que conformen l’exposició ‘Parelles de Tiepolo’, tota una posada en escena del tractament cromàtic que fa Armengol quan s’enfronta al llenç en blanc amb tan sols una paleta en les seues mans.

Visites guiades i activitats didàctiques gratuïtes
Per a acostar aquest projecte a la societat, la Col·lecció Martínez Guerricabeitia i el Vicerectorat de Cultura organitzen visites guiades i activitats didàctiques gratuïtes obertes. Només cal fer la reserva de la visita per correu electrònic (visites.guiades@uv.es) o per telèfon (963.864.922) i/o de l’activitat didàctica a través de l’e-mail activitatscmg.fguv@uv.es

Es tracta d’activitats socioeducatives consistents en un taller d’experimentació i una visita performativa. Des de l’experimentació i de manera col·lectiva, el taller tractarà de resoldre alguns interrogants que genera l’obra exposada amb l’ajuda d’objectes i materials. Més enllà de les sensacions òptiques, els visitants aprendran a interpretar i reinterpretar la realitat que es mostra en forma d’obra pictòrica davant d’ells tot jugant amb els colors, les composicions i la relació dels elements que hi intervenen.

Així es pretén el reconeixement del valor social de l’obra; la implicació del públic en l’observació, la contemplació i la interpretació; la promoció del desenvolupament creatiu; i la potenciació de la participació social mitjançant la pràctica artística i cultural.

Més informació

Documents adjunts:
Data d'actualització: 16 de Maig de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar