Estàs a: > > Enrique Cantón: “Les empreses haurien de considerar el coaching com una inversió”

Enrique Cantón: “Les empreses haurien de considerar el coaching com una inversió”

El professor Enrique Cantón

El professor Enrique Cantón

El curs ‘Coaching: una estratègia per al desenvolupament personal i professional’, coordinat pel director de la Unitat d’Investigació Psicosocial de la Conducta Organitzacional i professor de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, Enrique Cantón, ha conclòs a la UEG amb èxit de participació. Per a Enrique Cantón, aquest èxit s’explica perquè “connecta amb la necessitat que tenim tots de trobar coneixements que tenen un component d’utilitat i de millora en positiu”.

El curs ‘Coaching: una estratègia per al desenvolupament personal i professional’, coordinat pel director de la Unitat d’Investigació Psicosocial de la Conducta Organitzacional i professor de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, Enrique Cantón, ha conclòs aquesta setmana a la UEG amb èxit de participació. Segons ha dit Enrique Cantón, aquest èxit s’explica perquè “connecta amb la necessitat que tenim tots de trobar coneixements que a més de fer-nos créixer com a persones, tenen també un component d’utilitat i de millora en positiu, que en aquests temps són fonamentals”.

De la “moda” d’aquest tipus de pràctiques en l’actualitat, Cantón ha precisat que en cada època han sorgit problemes i dificultats i s’han buscat les fórmules per donar-los resposta. I aquesta és una d’elles. “Per això el que fem no és novedós. El que és nou és el nom i el format però incorpora els sabers i l’experiència d’anys anteriors que a més és una de les coses que caracteritza a la ciència: és acumulativa i busca respostes rigoroses a situacions difícils”, ha afirmat.

El professor de la Universitat de València ha descrit el perfil dels qui fan ús del ‘coaching’ com a “persones sense cap tipus de patologia que busquen com treure el màxim partit a les seues capacitats i projectar-se cap endavant. I no només perquè tenen dificultats, sinó tot el contrari. De fet, les persones que han tingut projecció saben que amb aquestes estratègies poden anar de més a millor”.

En relació al ‘coaching’ des d’un punt de vista laboral i professional, Enrique Cantón ha assenyalat que el sector més dinàmic de la població és el que està utilitzant tots els recursos al seu abast per a tirar endavant front a la crisi. “Les empreses s’haurien de fer més conscients de que aquest tipus de pràctica suposa una inversió però que té un retorn en positiu”, ha afegit.

Cantón ha demanat atenció en l’ús del terme ‘coach’, ja que, segons ha explicat, “és una errada, perquè no es forma a un ‘coach’, sinó que es forma en ‘coaching’. No és una categoria professional”.

Data d'actualització: 19 de Juliol de 2013
Publicat en: Formació

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar