Estàs a: > > Disponible la descàrrega gratuïta del llibre ‘Europa, el somni i la realitat’, de Jordán Galduf

Disponible la descàrrega gratuïta del llibre ‘Europa, el somni i la realitat’, de Jordán Galduf

Portada del llibre electrònic de Jordán Galduf

Portada del llibre electrònic de Jordán Galduf

La descàrrega gratuïta del llibre electrònic ‘Europa, el somni i la realitat’, de Josep Maria Jordán Galduf, catedràtic d’Economia Aplicada, ja està disponible en http://links.uv.es/62C4jlR Es tracta de la primera entrega d’una línia de publicacions electròniques encetada pel Centre de Documentació Europea.

La descàrrega gratuïta del llibre electrònic ‘Europa, el somni i la realitat’, de Josep Maria Jordán Galduf, catedràtic d’Economia Aplicada, ja està disponible en el següent enllaç: http://links.uv.es/62C4jlR Es tracta de la primera entrega d’una línia de publicacions electròniques encetada pel Centre de Documentació Europea de la Universitat de València.

L’obra de Jordán Galduf és una reflexió sobre la crisi econòmica i els principals reptes de la Unió Europea que dóna resposta a preguntes com què hi cal fer o com adreçar els passos cap a una recuperació econòmica i una major esperança de futur. Per a l’autor, Europa no ha deixat de ser un somni per a molts ciutadans des de fa molt de temps. Un somni d’unitat, de benestar, de pau, d’estabilitat, de llibertat, de democràcia, d’economia social de mercat. I aquest somni, fins i tot, ha inspirat un projecte europeu que té ja més de seixanta anys d’història. Un projecte que, en la pràctica, ha fet avançar molt la integració econòmica i social del continent.

No obstant això, Europa és encara un projecte per completar i en redefinició constant. L’autor creu en aquest projecte i ha tractat d’estudiar-lo i explicar-lo, tant en les seues classes a la Universitat de València com en diverses publicacions, entre altres les revistes Saó, Mètode, Debats, Información Comercial Española i Ekonomiaz. El format de crònica d’aquest llibre, escrit a mode de dietari, fa que s’hi presenten unes observacions i unes reflexions en un ordre cronològic, de vegades referides a assumptes de més calat, i d’altres a aspectes més anecdòtics o personals.

Integrat per una introducció, tres capítols que fan un recorregut per l’Europa dels anys 2010, 2011 i 2012, i un epíleg, aquest llibre aborda qüestions com ara Europa i la pobresa, la recuperació de l’economia, el model productiu alemany i l’atur, entre altres.

La versió electrònica d’‘Europa, el somni i la realitat’ ha sigut editada per Faximil Books i el Centre de Documentació Europea, adscrit a la Fundació General de la Universitat de València.

L’autor
Josep Maria Jordán Galduf (Llíria, 1950) és catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València. Coordina el manual ‘Economía de la Unión Europea’ (Civitas), amb set edicions des de 1994. Ha sigut professor visitant en diverses universitats europees i no europees, i ha publicat nombrosos treballs sobre el procés d’integració europea. Entre els seus llibres es troben ‘Cartes a Judes’ (Saò Edicions, 2000), ‘Entre global i local passant per Europa i la Mediterrània’ (PUV, 2006) i ‘Del nord i del sud: diari d’un professor d’economia’ (PUV, 2011).

Data d'actualització: 23 de Juliol de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar