Estàs a: > > Amics i Antics Alumnes visita en setembre Carrícola, Altea, Xàbia i les ermites medievals valencianes

Amics i Antics Alumnes visita en setembre Carrícola, Altea, Xàbia i les ermites medievals valencianes

Detall de la ruta per Carrícola. Foto: jardibotanic.org

Detall de la ruta per Carrícola. Foto: jardibotanic.org

Amics i Antics Alumnes visita en setembre les poblacions de Carrícola, Altea i Xàbia, a més de recórrer el Parc Natural del Penyal d’Ifach i conéixer les ermites medievals de la serra valenciana. Es tracta d’un programa emmarcat en el cicle ‘Ruta dels pobles’, subvencionat pel col·lectiu de la Universitat de València.

La primera de les rutes, ‘Altea-Xàbia. El desembarcament dels maulets’, serà el 22 de setembre. Dins d’aquesta proposta, els assistents podran triar entre dos itineraris: un, consistent en una ruta verda pel Parc Natural del Penyal d’Ifach, de dificultat mitjana baixa, amb la companyia del botànic Víctor Benlloch; i un segon, dins del cicle ‘Geografia de l’Aigua’, en el qual es realitzarà un passeig de matí pel casc antic d’Altea que servirà per a rememorar el desembarcament de les forces anglo-holandeses i una altra caminada per la vesprada per Xàbia, acompanyats per l’arqueòleg Ximo Bolufer. El període d’inscripció romandrà obert del 2 al 6 de setembre.

La segona proposta per a conéixer els pobles valencians passa per la visita a les ermites medievals ubicades a la comarca dels Serrans, que serà el 29 de setembre. Es farà un parell d’agradables passejades rurals per l’arquitectura popular de la zona amb la companyia de l’especialista Joan V. Candel, guia de Fil-per-Randa. El dinar, que és opcional, consistirà en tastar la tradicional ollica xurra. Cal inscriure’s del 9 al 14 de setembre.

‘Carrícola. Art i natura’ és el títol de la darrera excursió sobre arquitectura popular, a la qual cal apuntar-se del 16 al 20 de setembre, encara que l’eixida no es realitzarà fins al dia 9 d’octubre. A més de fer una passejada per l’entorn espectacular de Carrícola (serà de dues hores amb dificultat baixa i superant un xicotet desnivell), els assistents gaudiran d’un dinar en el camp a força de pastes i entrepans, envoltats per la bellesa paisatgística de la Vall d’Albaida. Guiarà aquest recorregut Susanna Corts, experta en Història de l’Art.

La subvenció que aporta el col·lectiu Amics i Antics Alumnes consisteix en un descompte de deu o cinc euros, segons l’activitat, per als cinc primers que s’hi apunten.

València, per dins i per fora
Completa les activitats de setembre el cicle ‘València, per dins i per fora’, que aquest mes compta amb cinc eixides diferents: un passeig per la València renaixentista el dia 14; una visita al Museu Arxiu Històric de València el 24; el 28 de setembre, des del Museu de Belles Arts, Amics i Antics Alumnes s’endinsarà en la història que envolta al rei En Jaume i el Dia de la Conquesta; i finalment, la Il·lustració valenciana i els ‘monstres de pedra’ que romanen escampats per la ciutat protagonitzaran les dues últimes eixides el dia 4 d’octubre.

Amics i Antics Alumnes col·labora amb el Club de Viatges Fil-per-Randa en l´organització de totes aquestes activitats.

+Info: www.uv.es/amics

Data d'actualització: 10 de Setembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar