Estàs a: > > Arranca la temporada d’exposicions en la Universitat amb quatre mostres a La Nau, el Botànic i el Palau de Cerveró

Arranca la temporada d’exposicions en la Universitat amb quatre mostres a La Nau, el Botànic i el Palau de Cerveró

Imatge de la mostra de la Facultat de Psicologia

Imatge de la mostra de la Facultat de Psicologia

La Universitat de València ha iniciat la temporada d’exposicions amb una mostra retrospectiva de la Facultat de Psicologia, en el seu 30 aniversari, que s´exhibeix en la Sala Oberta de La Nau. L´edifici històric és també l´escenari de la mostra més àmplia sobre ´El Roto´; una nova sala al Palau de Cerveró acull una exposició sobre el doctor Gómez Ferrer; i ´Rehogar 5´ ha tornat al Botànic.

Aquest dijous, amb la presència de l’artista ‘El Roto’, s’ha inaugurat l’exposició de la temporada, una mostra de gran format, que ocupa tres sales del Centre Cultural La Nau (Estudi General, Acadèmia i Martínez Guerricabeitia); però alguns dies abans, altres espais de la Universitat de València, en concret el Palau de Cerveró i el Jardí Botànic, han presentat sengles mostres en dos nous espais, que es reutilitzaran a partir d’ara com a sales d’exposicions. La Universitat de València aprofitarà els recursos disponibles i reutilitzarà espais dedicats fins ara com a magatzems per a convertir-se en noves sales d’exposicions temporals.

El Palau de Cerveró, seu de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat i el CSIC), inaugurà el dimecres, 18 de setembre, una exposició dedicada al doctor Ramón Gómez Ferrer amb motiu del 150 aniversari del naixement del pediatra valencià. Per la seua banda, el Jardí Botànic presentà aquest dimarts, 24 de setembre, l’exposició ‘Rehogar 5. Solucions per a l´hàbitat a partir de residus’, una exposició proposada pel col·lectiu Makea Tu Vida, que subratlla el potencial de l’aprofitament dels recursos i que en aquesta edició trasllada la filosofia de les obres exposades a la pròpia sala ja que ha suposat la recuperació d’un espai del Jardí Botànic.

‘Facultat de Psicologia, 30 anys’
L’exposició ‘Facultat de Psicologia, 30 anys. 1983 – 2013’ pretén posar en relleu l’evolució de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València amb motiu del seu aniversari, perquè es comprenga millor la seua naturalesa i capacitat d’actuació en molts diferents àmbits i períodes, especialment en alguns de crisi com l’actual.

Segons explica la degana del centre, Alicia Salvador, una de les comissàries de la mostra junt amb Ana Tur, María José Gómez i altres membres del professorat i personal de l’administració i serveis, la Facultat de Psicologia de la Universitat de València es va crear en 1983, sent una de les primeres facultats espanyoles d’aquesta disciplina. En l’exposició commemorativa del 30 aniversari, detalla Salvador, s’analitzen els principals antecedents de la Facultat així com les etapes de la seua trajectòria juntament amb alguns documents històrics. Es presenta les fites i esdeveniments més rellevants al llarg de les tres dècades. Des dels seus començaments, la Facultat ha realitzat contribucions importants a la investigació científica de la ciència psicològica i també ha desenvolupat una intensa i fructífera activitat davant les demandes socials relacionades amb l’àmbit professional de la Psicologia i de la Logopèdia.

En l’exposició, que es podrà visitar fins al pròxim 6 d’octubre, es presenten les diferents revistes que la Facultat ha generat per la difusió dels coneixements i resultats científics. Hi ha també una mostra d’equipaments i material de laboratori per a la investigació i pràctiques docents, així com d’alguns tests i proves utilitzades en l’avaluació i intervenció psicològica i de logopèdia. L’explicació de la trajectòria i els objectius que la Facultat ha anat plantejant al llarg de la seua evolució és exposada a través dels enregistraments dels degans i deganes d’aquesta Facultat en aquests 30 anys. Aquesta informació complementa els panells i documentació escrita que es presenta.

La trajectòria de la Facultat ha estat molt important en la formació dels professionals de Psicologia i Logopèdia i per això, ha realitzat un important esforç de disseny i adaptació dels diferents plans d’estudis de Llicenciatura, Diplomatura i, més recentment, de Grau i de Postgrau, que permeten l’especialització de qualitat que és la base per a un servei d’excel·lència a la societat valenciana. La investigació i activitat docent de la Facultat, en els seus estudis de Psicologia i de Logopèdia, la col·loquen entre les dues o tres primeres en els rànquings nacionals i es troba en el grup de les primeres cinquanta facultats en el rànquing europeu, compartint aquesta posició amb una altra facultat espanyola.

Data d'actualització: 27 de Setembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar