Estàs a: > > La programació teatral de la Universitat de València continua en novembre

La programació teatral de la Universitat de València continua en novembre

Abelles, de Las Federicas

Abelles, de Las Federicas

La Universitat de València ha encetat dimecres, 16 d’octubre, la programació teatral del primer quadrimestre del curs, amb ‘Abelles’, de Las Federicas, una obra que és una reflexió sobre la situació de crisi actual. Es tracta d´una programació d’entrada lliure, organitzada per l’Aula de Teatre de la Universitat, i que fa accessible el teatre des de la Sala Matilde Salvador de La Nau.

Entre octubre i desembre s’han programat vora una vintena de representacions. Totes seran a les 19:30 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació que cal arreplegar des d’una hora abans a la Consergeria de La Nau.

La majoria són muntatges de formacions valencianes i són poc comuns en els circuits de teatre tradicionals, ja que tenen un caire més alternatiu i experimental. La programació s’ha obert dimecres, dia 16, amb ‘Abelles’, de Las Federicas, representada per Assaig Grup de Teatre de la Universitat de València, una obra que és una reflexió sobre la situació de crisi actual. L’obra es representà també els dies 17, 18 i 21 i forma part de la Setmana de Benvinguda de la Universitat de València, dins de la qual també es representà (23 d’octubre) ‘Cos a Cos’ de Juan Luis Mira, per Teatre Universitari, de la Universitari d’Alacant.

La temàtica de les representacions és diversa però en aquest quadrimestre destaquen els clàssics i obres basats en aquests textos, segons comenta el director de l’Aula de Teatre, Ferran Grau. Així els dies 30 i 31 d’octubre es representà ‘Sangre de Miserables’, basat en textos de W. Shakespeare i posteriorment es posarà en escena ‘La vida es sueño’, de Pedro Calderón de la Barca (13 i 14 de novembre), ‘El Casament a la Força’, de Molière (27 i 28 de novembre) i ‘Quatre-Cents!’ (18 i 19 de desembre) per CRIT, que viatja al segle XV a partir de textos i cançons valencianes, amb autors tan importants, com ara Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o Isabel de Villena.

Per l’escenari de la Sala Matilde Salvador de la Universitat també passaran rellevants companyies com ara, La Dependent, amb ‘Homenatge a T’; Teatre Chapao amb ‘Balada de los felices’; La Follia, amb ‘Fallen’, un muntatge molt avantguardista que conjumina dansa; i ‘El Contrabaix’, per A Tornadia.

L’Aula de Teatre de la Universitat va ser guardonada amb el Premi Micalet de la Generalitat Valenciana a la millor contribució no professional, després de diverses nominacions, per una programació estable de teatre que s’ofereix al llarg del curs acadèmic.

Tota la programació: http://www.uv.es/culturaweb/teatre/teatre1q13.pdf

Data d'actualització: 6 de Novembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar