Estàs a: > > Taula redona a propòsit dels quaranta anys del cop militar a Xile

Taula redona a propòsit dels quaranta anys del cop militar a Xile

Joan del Alcàzar

Joan del Alcàzar

Dimecres, 23 d’octubre, es va celebrar a Gandia la taula redona ‘Cita amb Xile 40 anys després’, en la que van participar els catedràtics d’Història Contemporània de la Universitat de València Joan del Alcàzar i Anaclet Pons. La taula va recordar el colp militar encapçalat pel general Pinochet que va acabar amb l’anomenada Via Xilena al Socialisme, que representava el doctor Salvador Allende.

La dictadura de Pinochet va marcar l´inici d´una dictadura que va durar dèsset anys i deixà milers de víctimes. La idea de la taula ha sigut propiciar una reflexió a propòsit d’allò que -quaranta anys després- encara es pot aprendre d’aquella complexa experiència xilena.

A més, l’acte va servir per presentar els llibres ‘Chile 73: memoria, impacto y perspectivas’ i ‘Chile en la pantalla’, publicats per Publicacions de la Universitat de València i dels quals el professor Joan del Alcàzar és autor i coeditor, respectivament.

L’acte, obert al públic, va tindre lloc al saló d’actes del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, al carrer Tossal.

Data d'actualització: 25 d'Octubre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar