Oberta la matrícula per a inscriure´s en la Jornada ‘Nacions i Estat: la qüestió espanyola’
Estás en: > > Oberta la matrícula per a inscriure´s en la Jornada ‘Nacions i Estat: la qüestió espanyola’

Oberta la matrícula per a inscriure´s en la Jornada ‘Nacions i Estat: la qüestió espanyola’

Congrés cucó

Congrés cucó

La Càtedra Cucó organitza, el 21 de novembre, la Jornada ‘Nacions i Estat: la qüestió espanyola’, un debat a propòsit de la configuració nacional i articulació territorial de l’Estat espanyol en època contemporània, i especialment des de l’aprovació de la Constitució de 1978.

La jornada, que tindrà lloc al Centre Internacional de Gandia, se centra en analitzar el nou escenari actual marcat per l’independentisme a Catalunya, les propostes federalistes o l’immobilisme des del poder central. Es tracta d’analitzar l’empenta assolida pel procés sobiranista a Catalunya en els darrers anys causant d’un nou escenari que ha posat en qüestió els llegats de l’estat de les autonomies.

‘Nacions i Estat: la qüestió espanyola’ proposa una reflexió multidisciplinar des de la història, la ciència política, la geografia i la comunicació per a abordar la diversitat nacional i els reptes d’un Estat en crisi. En la jornada participaran experts com Joan Romero, qui parlarà del federalisme; Ismael Saz, qui reflexionarà sobre la idea d’Espanya en el franquisme; Manuel Alcàzar, que tractarà sobre l’estat de les autonomies; o Ferran Archilés, qui analitzarà el nacionalisme espanyol després de 1978.

La matrícula, que ha reduït el preu a 20 euros per al públic en general i 10 euros per als estudiants, les empreses amigues i els alumnes de la Universitat dels Majors, es pot realitzar a través de la web del CIG-UV: www.uv.es/cig 

Fecha de actualización: 20 de Noviembre de 2013

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar