Estàs a: > > La Universitat i la Fundación Vodafone España impulsen l’atenció a la infoaccessibilitat d’universitaris amb discapacitat

La Universitat i la Fundación Vodafone España impulsen l’atenció a la infoaccessibilitat d’universitaris amb discapacitat

La Fundació General de la Universitat de València i la Fundación Vodafone España han subscrit aquest divendres un conveni de col·laboració per a impulsar l’atenció a la infoaccessibilitat amb la finalitat de millorar el benestar i la inclusió social d’estudiants amb diversitat funcional de la Universitat de València, atesos per la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat.

Aquest conveni, signat pel rector Esteban Morcillo, president de la Fundació General de la Universitat de València, i el director general de la Fundación Vodafone España, Santiago Moreno, se centra en el desenvolupament d’accions relacionades amb l’accessibilitat en noves tecnologies per a estudiants amb discapacitat de la Universitat de València i contempla quatre objectius estratègics: difusió, formació, recerca i desenvolupament, i accessibilitat i inclusió social.

Les accions relatives a la difusió passen per la realització de jornades i seminaris organitzats per la Fundació General de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Fundación Vodafone España, i dirigits als estudiants universitaris, a associacions integrades per persones amb el risc d’exclusió social i al públic en general.
 
També es duran a terme activitats de formació per a professionals i especialistes en noves tecnologies i serveis TIC, i cursos de formació i creació de material didàctic per a usuaris en general i persones amb diversitat funcional.
 
La recerca i el desenvolupament en noves tecnologies i serveis seguiran les següents línies de treball: d’una banda, els alumnes de la Universitat de València podran testar eines i aplicacions facilitades per la Fundación Vodafone; i, d’una altra, els estudiants matriculats en estudis oficials de grau o màster podran realitzar treballs finals relacionats amb la integració de persones amb discapacitat comptant amb el suport tècnic de la Fundación Vodafone.
 
Finalment, la Fundación Vodafone i la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat treballaran conjuntament per a promocionar la integració i inclusió social de les persones amb diversitat funcional dins de la Universitat de València a través de l’accés a les noves tecnologies.
 
En el transcurs de l’acte de la signatura del conveni, el rector Esteban Morcillo ha destacat el treball realitzat des de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València, així com la importància d’aquestes polítiques per a afavorir l’accés a la universitat pública a totes les persones en igualtat de condicions. Així mateix, ha agraït, en nom de la institució acadèmica, les mostres de suport rebudes per part de la societat en general i, en particular, el suport de la Fundación Vodafone España que, en paraules del rector, “permetrà, a partir del desenvolupament i l’aplicació de la tecnologia, la millora del benestar i la inclusió social de les persones”.
 
Per la seua banda, el director general de la Fundación Vodafone España, Santiago Moreno, ha assenyalat que les noves tecnologies de la informació i les comunicacions han demostrat ser “una eina de gran valor a l’hora de millorar la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat”. “Amb aquest acord volem no solament afavorir l’accés dels grups vulnerables a l’espai universitari, sinó també donar a conéixer la importància de desenvolupar serveis i soluciones TIC accessibles per a tots”, ha manifestat.
 
A la signatura del conveni han assistit, en representació de la Universitat de València, el vicerector d’Economia, Máximo Ferrando, i la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre; en representació de la Fundació General de la Universitat de València, el seu gerent, Cristóbal Suria, i la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, Celeste Asensi; i per part de la Fundación Vodafone España, el director d’AAPP de Vodafone a la Comunitat Valenciana, Antonio Álvarez. 
 
La Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (http://upd.uv.es) és un servei de la Universitat de València, integrat en la Fundació General d’aquesta institució acadèmica i constituït per un equip multidisciplinari l’activitat del qual consisteix a proporcionar atenció, assessorament i suport en matèria de discapacitat a tota la comunitat universitària. La seua missió principal és afavorir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones que integren la Universitat a través d’una sèrie d’actuacions arreplegades en programes d’assessorament psicoeducatiu; equiparació d’oportunitats; sensibilització, formació i voluntariat; accessibilitat universal i atenció al professorat.
 
Enguany, la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat presta atenció a més de 1.100 estudiants amb diversitat funcional matriculats en la Universitat de València. A més, aquesta institució acadèmica és la primera en fer servir un projecte d’atenció al professorat amb discapacitat a Espanya.
 
D’altra banda, la Fundación Vodafone España és una institució sense ànim de lucre que contribueix a l’impuls de la innovació i la utilització de les TIC per a millorar la qualitat de vida de les persones i, especialment, dels col·lectius vulnerables. Participa en projectes d’innovació tecnològica nacionals i europeus, dirigits a investigar noves aplicacions de les comunicacions mòbils que faciliten la vida a persones dependents, majors i malalts crònics. Promou diversos programes de formació amb diverses universitats espanyoles dirigits a la recerca i l’excel·lència docent en les noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. A més, altres objectius, com són la difusió de les telecomunicacions en la societat a través de publicacions, cursos i seminaris www.fundacionvodafone.es.
Data d'actualització: 29 d'Octubre de 2013
Publicat en: UPD, Noticias, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar