Estàs a: > > Al Tall posa fi al cicle Serenates al Claustre

Al Tall posa fi al cicle Serenates al Claustre

Al Tall

Al Tall

Concert presentació del nou CD.
Dissabte, 4 de juliol. Claustre de la Universitat de València, La Nau. 22:30 hores. Entrada lliure fins que es complete l’aforament.

 

El grup Al Tall presentarà dissabte, 4 de juliol, en el festival Serenates al Claustre, que organitzen l'Institut Valencià de la Música i la Universitat de València, a La Nau, l'edifici històric, el seu últim treball Vergonya, cavallers, vergonya.

El repertori que oferiran tracta sobre l'obra de Jaume I, del qual enguany se celebra el 800 aniversari del seu naixement. El títol fa referència, segons el Llibre dels Feits, a unes paraules de Jaume I quan reptava l'honor dels cavallers que no es decidien a encetar la complicada batalla de Portopí durant la conquesta de Mallorca.

La figura del rei Jaume i els homenatges que se li estan retent, especialment des de l'època de la Renaixença, es presentaran tamisats per la seua obra i l'herència provisionalment perduda i recuperable en un futur incert. El repertori que presentem, Vergonya, cavallers, vergonya, posa algunes paraules en boca del rei en Jaume, comenta la seua obra i adreça paraules al rei en Jaume.

La formació d'Al Tall serà l'habitual dels darrers anys: Vicent Torrent, Manuel Miralles, Jordi Reig, Enric Banyuls, Xavier Ahuir, Robert Moreno i Maribel Crespo, i comptarà amb la col·laboració de Tomeu Penya (Balears) i Jan Maria Carlotti (Provença) com a artistes convidats.

En aquesta nova edició de Serenates al Claustre, l'Institut Valencià de la Música i la Universitat de València han programat un cicle de set concerts gratuïts de diversos gèneres: música contemporània, jazz, folk i música antiga. També s'han realitzat dos concerts extraordinaris per commemorar el vintè aniversari de sengles formacions valencianes de gran rellevància i projecció: Amores Grup de Percussió i Spanish Brass Luur Metalls (sblm).

Al Tall
Al Tall, des de la seua formació en 1975, ha editat 16 discos de llarga durada i alguns singles. Compta amb més de mil actuacions en directe, entre les quals figuren diversos escenaris de França, Portugal, Itàlia, Alemanya, Mèxic...


Al Tall forma part -junt amb Milladoiro (Galícia), Oskorri (Euskadi) o Nuevo Mester de Juglaría (Castella)- del nucli que va consagrar la música folk de les diferents tradicions ibèriques com un gènere mon a partir del qual s'han desenvolupat posteriorment els centenars de grups i les diverses tendències de l'onada folk.


Al Tall crea i interpreta en la tendència folk de riproposta, terme italià que suposa la recuperació no ja d'antigues melodies i romanços, sinó la creació mona partint dels sons bàsics i les formes tradicionals de musicar. Així, des de la tradició musical del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya, Al Tall ha anat endinsant-se en el marc més ample del conjunt de la música mediterrània, amb una fusió d'estils que configura la seua labor musical com una alternativa important per a situar la música actual del Mediterrani (al marge d'altres ritmes importats) als àmbits internacionals de l'Occident europeu. En els concerts, Al Tall, amb la lluentor de les seues melodies, amb la correcció de l'execució musical (més de quinze instruments diversos de corda, vent i percussió) i amb el seu domini de l'escena, produeix una connexió immediata amb el públic, tant des de l'opció d'un repertori absolutament festiu que provoca la participació lúdica dels assistents, com des de l'opció d'un repe

Data d'actualització: 7 de Juliol de 2009
Publicat en: Música

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar