Estàs a: > > La Nau, seu d’una jornada sobre el Cant de la Sibil·la

La Nau, seu d’una jornada sobre el Cant de la Sibil·la

Un xiquet canta en la Catedral de València

Un xiquet canta en la Catedral de València

La Sibil·la està d’actualitat des de la proclamació, el 2010, del cant sibil·lí com a patrimoni immaterial de la humanitat. Unint-se a aquest interés per recuperar el cant de la Sibil·la, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir el dia 14 de novembre una jornada interdisciplinària d’estudis sobre les últimes investigacions sobre aquest particular drama paralitúrgic.

A l’Aula Magna de La Nau, grans experts han plantejat l’estat de la qüestió, entre els quals el doctor en Filosofia Héctor Pérez; el doctor en Literatura Espanyola Emilio José Sales; el catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de València Josep Lluís Sirera; el professor titular d’Història de l’Art Medieval a la Universitat Autònoma de Barcelona Eduardo Carrero; el director del grup Capella de Ministrers, Carles Magraner; la musicòloga Maria del Carmen Gómez-Muntané, que ocupa des del 1998 la càtedra de Música Antiga de la Universitat Autònoma de Barcelona; i el premi d’assaig de la Generalitat Valenciana 2008, Emilio José Sales.

Prèvia a aquesta jornada, dimecres dia 13, es projectà a l’Aula Magna de La Nau la pel·lícula de Lars von Trier ‘Melancholia’ (2011), presentada i comentada pel professor Héctor J. Pérez, de la Universitat Politècnica de València.

Posteriorment, la Catedral de València acollirà el concert interpretat pel grup valencià Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat Valenciana, en què s’interpretarà el Cant de la Sibil·la valenciana i que l’any passat va ser recuperat després de cinc segles.

El concert tindrà lloc a la Seu el pròxim 29 de novembre, a les 19:30 hores, i comptarà per a la seua interpretació amb els instruments rèpliques dels àngels músics dels frescos de l’altar major de la Catedral, de l’any 1472, i la intervenció d’Alejandro Espina Blasco, el xiquet solista de l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, que cantarà des de la trona interpretant la Sibil·la, tal com han indicat fonts de l’organització. Així mateix, abans del concert, el Gremi de Campaners de la Catedral interpretarà els tocs de matines de la Consueta del 1527 de l’arxiu catedralici que també van ser recuperats l’any passat per primera vegada des del concili de Trento (1545-1563).

Igualment, el grup de teatre Assaig i l’Associació d’Amics del Corpus interpretaran, sota la direcció del director de l’Aula de Teatre de la Universitat de València, Pep Sanchis, el sermó dels profetes, un drama paralitúrgic del cicle del Nadal.

La interpretació del Cant de la Sibil·la va desaparéixer després del concili de Trento i només es conserva a les ciutats de Mallorca, on el 2010 va ser declarat per la Unesco patrimoni immaterial de la humanitat, i de l’Alguer (Sardenya), que va pertànyer a la corona catalanoaragonesa. En el cas de la Catedral de València va ser descrit en la Consueta del 1527. A més, el Cant de la Sibil·la és una de les representacions més significatives sobre el naixement del Crist, implantada per Jaume I després de la conquesta de València.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 28 de Novembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar