Estàs a: > > El VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València reuneix 60 empreses i més de 100 estands, per primera vegada als tres campus

El VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València reuneix 60 empreses i més de 100 estands, per primera vegada als tres campus

VIII Fòrum Ocupació, a la Facultat de Dret

VIII Fòrum Ocupació, a la Facultat de Dret

El VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València ha reunit al llarg de quatre dies unes 60 empreses, institucions i entitats de diversos sectors econòmics, i més de cent estands, per primera vegada als tres campus. La huitena edició del Fòrum, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), a través de la Fundació General de la Universitat de València, se celebrà els dies 12, 13, 19 i 21 de novembre.

El dia 12 va tindre lloc a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), on assistiren 38 empreses; el dia 13, a la Facultat de Psicologia (Campus de Blasco Ibáñez), amb 27 estands; el dia 19, a la Facultat de Farmàcia, on es reuniren 23 organitzacions; i el dia 21, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria-ETSE (Campus de Burjassot-Paterna), amb un total de 18 participants.

El Fòrum de l’ETSE, que estava previst en principi per al dia 20, va ser ajornat al 21 amb motiu de la vaga d’estudiants convocada per a eixe dimecres, ja que la voluntat d’aquesta fira és facilitar l’accés d’estudiants i titulats universitaris al mercat laboral.

Amb aquest encontre, durant el qual es realitzaren més de 60 activitats entre ponències, xarrades, tallers i taules redones, es va crear un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, professionals qualificats ja titulats, o bé estudiants que busquen pràctiques en empreses per tal de començar a aplicar els seus coneixements dins de l’entorn laboral, acostant així l’empresa i el món universitari. De fet, van tindre accés al Fòrum tant estudiants i titulats de la Universitat de València com d’altres institucions acadèmiques.

Els visitants del Fòrum, que van ser al voltant de dos mil, van intercanviar informació cara a cara amb els responsables de cadascuna de les entitats participants, van lliurar el seu currículum i van assistir a les activitats programades, la major part de les quals consistiren en xarrades que serviren perquè cada empresa informara sobre les seues ofertes de treball, processos de selecció i perfils professionals demandats.

Cada jornada es va dirigir a determinades àrees de coneixement en concret. El dia 12, al Campus dels Tarongers, se centrà en Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri. Hi assistiren diversos despatxos d’advocats, i multinacionals de la distribució i de la consultoria, així com els col·legis professionals d’economistes, advocats i graduats socials.

Xarxa Eures i Ciències de la Salut, un revulsiu per a l’ocupació a Europa
El dia 13, l’encontre al Campus de Blasco Ibáñez va estar enfocat a les àrees de la Salut, Humanitats i Ciències de l’Educació. Hi hagué empreses interessades en la selecció de titulats i titulades en Infermeria, Fisioteràpia i Medicina per a treballar dins i fora d’Espanya, com és el cas de la taula de la Xarxa Eures Comunitat Valenciana, en la qual participaren cinc països europeus: Suècia, Noruega, Dinamarca, Alemanya i Regne Unit.

El Fòrum de la Facultat de Psicologia va comptar amb empreses europees amb ofertes firmes de treball per a titulats i titulades en Infermeria i Farmàcia. Concretament, Noruega va obrir un procés de selecció per al reclutament de 50 farmacèutiques i farmacèutics, i Regne Unit buscava a Espanya entre 200 i 300 infermeres.

Per a les àrees d’Humanitats i Ciències de l’Educació hi hagué interessants xarrades d’institucions, com el CSIC, a través de l’Institut Ingenio, i d’empreses del tercer sector que van oferir oportunitats laborals a especialistes en aquests àmbits.

Al Campus de Burjassot-Paterna, el dia 19 va estar dedicat a l’Àrea de Ciències Bàsiques amb la presència d’empreses dels sectors de la indústria química i agroalimentari. I el dia 21 va ser per a l’Àrea d’Enginyeries, l’àmbit més tècnic del coneixement, i comptà amb empreses dels sectors de recerca i desenvolupament, disseny i fabricació, i activitats informàtiques.

Més informació, en el web del VIII Fòrum d’Ocupació: http://www.uv.es/forodempleo

Facebook: facebook.com/opaluv
Twitter: @OPAL_valencia

Data d'actualització: 28 de Novembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar