Estàs a: > > ‘El cant de la Sibil·la’ s’interpreta a la Catedral de València

‘El cant de la Sibil·la’ s’interpreta a la Catedral de València

El cant de la Sibilla

El cant de la Sibilla

‘El cant de la Sibil·la’ es representà divendres, 29 de novembre, a la Catedral de València, amb la interpretació del Cor de la Generalitat Valenciana, i el grup Capella de Ministrers, dirigits per Carles Magraner. La representació va estar vinculada a una jornada interdisciplinària d’estudis sobre aquest drama paralitúrgic, que es va celebrar el passat novembre en La Nau.

La representació va ser possible gràcies a la col·laboració entre diferents institucions, i va comptar amb els millors professionals i experts.

‘El cant de la Sibil·la’ va deixar de representar-se a València després del Concili de Trento, i només es va conservar en les ciutats de Mallorca i L’Alguer (Sardenya). Es tracta d’una de les representacions més significatives al voltant del naixement de Crist, implantada per Jaume I després de la conquesta de València.

Els instruments amb els quals es va a interpretar són rèpliques dels àngels músics dels frescos de l’altar major de la Catedral de València.

‘El Cant de la Sibil·la’ s’inicià a les 19 hores amb un Toc a Matins interpretat pels campaners de la Catedral de València.

En la primera part del concert s’interpretà Música Angèlica integrada per dues cantigues de Santa Maria vinculades a la València del segle XIII. Amb la segona part s’inicià pròpiament ‘El cant de la Sibil·la’, que correspon a la versió valenciana segons la consueta de 1527. El paper de la Sibil·la va ser interpretat pel xiquet Alejandro Espina, de l’Escolania de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.

Igualment, el grup de teatre Assaig i l’Associació d’Amics del Corpus interpretaren, sota la direcció de Pep Sanchis, el sermó dels profetes, un drama paralitúrgic del cicle del Nadal.

Data d'actualització: 2 de Desembre de 2013

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar