Estàs a: > > La Universitat de València desenvolupa un ampli programa de cooperació amb les universitats algerianes

La Universitat de València desenvolupa un ampli programa de cooperació amb les universitats algerianes

Amb motiu de la presidència de la Xarxa Vives, el Patronat Sud-Nord posa en marxa diverses activitats
Un seminari internacional sobre seguretat alimentària amb professors algerians, una exposició sobre la realitat d'aquest país del Magrib o cursos sobre biblioteconomia en línia adreçats a universitats algerianes, són algunes de les iniciatives que l'àrea de cooperació al desenvolupament de la Universitat de València, per mitjà del Patronat Sud-Nord, realitzarà el pròxim curs amb motiu de la presidència de la Xarxa Vives. Des dels inicis, el Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat representa la Universitat en la Comissió de Solidaritat i Cooperació de la Xarxa, i ara que la Universitat assumeix la presidència, intensifica les seues accions de cooperació universitària al desenvolupament.

Recentment, una delegació de la Universitat d'Ibn-Khaldoum de Tihert a Algèria va visitar la Universitat de València per organitzar una nova edició del Seminari Internacional sobre desenvolupament, seguretat alimentària i internacionalització al Magrib, que tant d'èxit va tenir entre els participants i assistents en la primera edició celebrada a la Universitat de València al desembre de 2008. Els representats algerians van ser rebuts per Enrique Bigné, vicerector de Relacions Internacionals i Comunicació; Joaquín Azagra, president executiu del Patronat Sud-Nord, i els directors del seminari anterior, Josep Maria Jordan Galduf i José Luis Miralles, que a més es coordinador acadèmic de la Càtedra Mediterrània que gestiona el Patronat.

Però aquesta no és l'única iniciativa que la Universitat de València preveu envers Algèria. El pròxim mes de novembre, la institució, mitjançant InfoSud, el centre de documentació del Patronat Sud-Nord, encetarà un curs especialitzat en línia sobre biblioteconomia per a universitats algerianes. Per a la conformació dels continguts del curs, la Universitat va comptar amb l'assessorament d'Abdelka Abdellilah, tota una referència en la formació sobre biblioteconomia a Algèria i assessor ministerial del govern algerià per a les biblioteques universitàries i públiques del país. Abdellilah també ha visitat recentment la Universitat i durant la seua estada ha conegut els principals serveis d'informació i de gestió bibliogràfica de la institució.

D'altra banda, amb motiu de la presidència de la Xarxa Vives, la Universitat visualitzarà la seua col·laboració amb aquest país nord-africà a través de l'exposició: «Algèria: un país també anomenat al-Ğazā'ir», amb la qual, des de final de setembre i als tres campus universitaris, presentarà una imatge actualitzada de la realitat algeriana i de les universitats amb què la Universitat porta endavant el programa de cooperació. L'ambaixador d'Algèria a Espanya ha felicitat la Xarxa Vives per la posada en marxa d'aquesta mostra.

Al llarg dels pròxims mesos també s'editaran les ponències i comunicacions del seminari internacional de la Mediterrània, desenvolupament, seguretat alimentària i internacionalització al Magrib, a través de la col·lecció «La Nau Solidària» i es col·laborarà en l'edició del BUC, el Butlletí Universitari i Cultural, editat per la Xarxa Vives. El pròxim número del BUC tractarà sobre la cooperació universitària al desenvolupament en les universitats de la Xarxa i la Universitat pr

Data d'actualització: 17 de Setembre de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar