Estàs a: > > Gira de concerts de Nadal de les agrupacions musicals de la Universitat de València

Gira de concerts de Nadal de les agrupacions musicals de la Universitat de València

Orfeó Universitari de València

Orfeó Universitari de València

L’Orfeó Universitari de València ha protagonitzat una frenètica gira amb motiu de les festes de Nadal. La formació va preparar un programa dividit en dues parts. D’una banda, nadalenques valencianes del segle XVI acompanyades del grup de vent Lux Venti, i d’una altra, interpretaren nadals d’arreu del món, acompanyats al piano per David Morales.

El tradicional concert al Palau de la Música (amb aquest programa) i titulat ‘El món canta davant d’un bressol’, va ser el dia 23 de desembre. A més a més, el cor dirigit per Francesc Valldecabres va actuar a l’Auditori de Benigànim el dia 22 de desembre, a l’Eliana el dia 28 de desembre i a la Font de la Figuera el passat dia 4 de gener.

Per la seua banda, l’Orquestra Filharmònica va preparar per a l’actuació de Nadal de dijous, 19 de desembre, al Palau de la Música, un concert característic d’aquestes dates. L’escena comptà amb més de 200 intèrprets perquè l’Orquestra va estar acompanyada de més de 120 xiquets i xiquetes procedents de diverses escoles corals: Schola Cantorum d’Aldaia, Escuela Coral de la Unión Musical de Almansa, Escola de Música Camp de Morvedre, Escola Coral de l’Eliana i Escola Coral La Nau de la Universitat de València, que van intervindre en la segona part del concert.

Segons explicà el seu director, Hilari Garcia, “el programa està confeccionat amb vocació de públic”, de manera que la primera part aplega “la tradició musical vienesa dels concerts de Nadal i Cap d’Any, amb obres de Nicolai i Strauss, mentre que en la segona part el protagonisme recau en la tradició popular representada per la música de nadalenques famoses (arranjades i orquestrades per Pasqual Martínez i J. R. Gil-Tàrrega), al costat d’altres peces de temàtica nadalenca originals d’altres compositors (L. Anderson, Lenon o Feliciano) però no per això menys conegudes”.

Aquest mateix programa posà en escena l’Orquestra divendres, 20 de desembre, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna.

L’Escola Coral La Nau, dirigida per Mònica Perales, i formada per xiquets i xiquetes a partir de quatre anys, va oferir, el passat dia 18, un concert de nadalenques populars a la Capella de la Sapiència de La Nau junt amb el Club Coral de La Nau Gran, format per més de seixanta cantors amb més de 55 anys.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 7 de Gener de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar