Estàs a: > > Alumni UV llig ‘La librería’, de Penelope Fitzgerald, adaptada al cinema per Isabel Coixet

Alumni UV llig ‘La librería’, de Penelope Fitzgerald, adaptada al cinema per Isabel Coixet

Isabel Coixet presenta la seua adaptació de La librería a la Seminci.

Isabel Coixet presenta la seua adaptació de La librería a la Seminci.

El Club de Lectura d’Alumni UV es va tornar a reunir en juny per a debatre sobre la lectura d’una nova novel·la. La reunió, que va tindre lloc a la seu habitual, la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició, va ser el passat dia 5 i va estar protagonitzada per l’obra de l’escriptora Penelope Fitgerald ‘La librería’.

Aquesta delicada aventura tragicòmica va ser finalista del Booker Prize i s’ha convertit en una obra mestra de l’entomologia llibretera. Va estar adaptada l’any passat al cinema per Isabel Coixet i va guanyar el Goya a la Millor Pel·lícula.

La història es desenvolupa a un minúscul poble costaner de Suffolk l’any 1959. Ací la protagonista, Florence Green, obri una xicoteta llibreria, la primera del municipi. A partir d’aquest moment, s’haurà d’enfrontar a la resistència muda de les forces vives del poble, les quals comencen a assetjar-la.

Penelope Fitzgerald (Lincoln, 1916 - Londres, 2000) va treballar per a la BBC durant la Segona Guerra Mundial i va publicar el seu primer llibre el 1975, amb 58 anys, la biografia d’un pintor prerafaelita. Després d’altres biografies, el 1977 publicà la primera novel·la, ‘The Golden Child’, policíaca i còmica, sobre la famosa tomba de Tutankamon. ‘La librería’ li segueix, l’any 1978, i altres obres fins que comença a escriure novel·la històrica el 1984.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es).

Dia: 5 de juny.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘La librería’, de Penelope Fitzgerald.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 6 de Juny de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar