Estàs a: > > Ruta nocturna per la València modernista. Camins modernistes.

Ruta nocturna per la València modernista. Camins modernistes.

Casa_Dracs

Casa_Dracs

Els membres d’Alumni UV podran passejar, de la mà de Caminart, pels camins modernistes de la València de principis del segle XX en una eixida cultural organitzada el pròxim dia 15, a les 22 hores. Es realitzarà un recorregut per l’arquitectura modernista de l’Eixample Noble, zona d’extramurs de la capital entre el carrer de Colom i la Gran Via Marqués del Túria.

El recorregut donarà començament en l´Estació del Nord (RENFE) per conèixer l´espectacular façana exterior i el hall, decorat amb bells mosaics de colorits taulells i l´exposició pel centenari d´aquesta estació modernista. A continuació es recorren els edificis de la Plaça de l´Ajuntament, com l´Edifici de Correus i Telègrafs i la Casa Noguera o Casa Suay, de principis del segle XX, d´estil historicista.

A la Plaça del Mercat, a més de la Casa Ordeig, que crida l´atenció per la sorprenent decoració de les seves façanes, destaca el Mercat Central. Com si d´una “catedral modernista” es tractés per la seva estructura de ferro, cristall i ceràmica i la seva espectacular cúpula, està considerat com el major centre d´Europa especialitzat en la venda diària de productes frescos. Una veritable joia, un dels exemples més brillants de l´arquitectura modernista a València. També es visitarà el carrer de la Pau on es poden trobar els millors edificis modernistes, com la Casa Sagnier I i II.

Aquest passeig nocturn finalitza en l´Eixample Noble, on destaca la Casa dels Dracs, un dels edificis més representatius de Manuel Cortina i el seu peculiar estil conegut com “medievalisme fantàstic”, així com el Mercat de Colón, de Francisco Mora, obra clau de l´estil modernista.

A més, durant la ruta es faran servir materials didàctics, tabletes i codis QR per tal de compartir l’experiència en les xarxes socials amb l’etiqueta #CaminsModernistes

El preu de la visita (que té una duració de dos hores i quart aproximadament) és de 9 euros per a adult. El pagament es realitzarà en mà en el moment de l’eixida i cal presentar el carnet Alumni UV. Cal inscriure-s’hi prèviament enviant un e-mail a caminart.vlc@gmail.com o telefonant al número 655225686 (Esteban). També es pot enviar un missatge privat per Facebook. Després de la inscripció es confirmarà la validesa de la reserva.

+Info: http://caminartvlc.wixsite.com/caminart

Documents adjunts:
Data d'actualització: 18 de Setembre de 2018
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar