Estàs a: > > El director de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, José Pedro Martínez, nou membre del Consell Rector de l’IVAM

El director de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, José Pedro Martínez, nou membre del Consell Rector de l’IVAM

José Pedro Martínez.

José Pedro Martínez.

El director d’Activitats de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València, José Pedro Martínez, ha sigut nomenat membre del Consell Rector de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) a proposta del Consell Valencià de Cultura.

José Pedro Martínez (València, 1951) és doctor en Ciències Biològiques i catedràtic de Microbiologia de la Universitat de València. Des de l’any 2012 dirigeix la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, òrgan de gestió de la col·lecció pictòrica d’art contemporani donada per Jesús Martínez Guerricabeitia a la Universitat de València el 1999, i des de gener de 2016 és membre del Ple del Patronat de la Fundació General de la Universitat de València.

Ha sigut membre en repetides ocasions del Claustre de la Universitat de València, de la Junta de Centre de la Facultat de Farmàcia de la Universitat i de diferents comissions universitàries.

Ha realitzat estades a diversos centres estrangers, com ara la University of California i al Texas Tech University Health Sciences Center, als EUA; o la Universidad de Guanajuato, a Mèxic.

La seua recerca s’ha centrat en l’estudi de la biologia cel·lular i molecular de fongs patògens oportunistes; ha dirigit cinc Tesis de Llicenciatura i 16 Tesis Doctorals; ha publicat 114 treballs de recerca, revisió i capítols de llibres; i ha presentat 149 comunicacions i ponències en congressos nacionals i internacionals. Quant a la seua activitat docent, ha impartit docència teòrica i pràctica en les assignatures de Microbiologia General i Microbiologia Clínica en Grau de Farmàcia i de Microbiologia Alimentària en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat de València, així com cursos especialitzats en diferents Programes de Doctorat impartits pel Departament de Microbiologia i Ecologia d’aquesta universitat.

El Consell Rector de l’IVAM
El nou Consell Rector de l’IVAM està format per 15 membres institucionals i experts en art, quatre membres més que fins ara.

A proposta del Consell Valencià de Cultura, a més de José Pedro Martínez, són membres la directora de Col·leccions Museístiques del MACA d’Alacant, Rosa María Castells, i el catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València Román de la Calle.

Els integrants institucionals són el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, president de l’òrgan rector; el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, com a vicepresident; i com a vocals nats, el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; i el subsecretari de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, José Villar. Els vocals institucionals designats són la persona que prenga possessió en la Subdirecció General de Promoció de Belles Arts del Ministeri de Cultura i la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira.

A proposta de l’IVAM, els nous membres experts en art són Tatiana Sentamans, doctora en Belles Arts, professora de la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández i vicerectora de Cultura de la Universitat Miguel Hernández d’Elx; José Luis Cueto, pintor, professor del Departament de Pintura, exdegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i vicerector d’Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València; Lola Bañón, periodista, professora de la Universitat de València, especialista en el món i la cultura àrab, i directora de la Fundació Assemblea Ciutadans i Ciutadanes de la Mediterrània; Ester Pegueroles, artista i fotògrafa; i Vicente J. Benet, catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat Jaume I de Castelló.

Data d'actualització: 3 de Juliol de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar