Estàs a: > > Beatriz Fernández Aucejo, nova directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Beatriz Fernández Aucejo, nova directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Beatriz Fernández Aucejo

Beatriz Fernández Aucejo

Beatriz Fernández Aucejo és la nova directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Amb ella, les orquestres de les universitats espanyoles incorporen la primera directora, perquè fins l’actualitat mai cap dona havia portat la batuta. Fernández Aucejo pren el relleu d’Hilari Garcia Gázquez, director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València els últims huit anys.

“Em trobe molt il·lusionada de tornar a casa, uns quants anys després de la meua estada com a membre de l’Orquestra. Coneixedora de la seua història al llarg d’aquest temps, l’Orquestra ha esdevingut una de les plataformes de formació artística més estables i marcada per l’excel·lent treball i dedicació d’Hilari Garcia, per això el sentiment de responsabilitat és cada vegada més elevat”, ha expressat la nova directora que debutarà en el Concert d’Obertura de Curs de la Universitat el pròxim 17 d’octubre al Palau de la Música de València.

Nascuda a Paiporta (València), Fernández Aucejo és diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de València, llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València, titulada professional en Piano pel Conservatori Professional de Música de Torrent, llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la Royal School of Music de Londres (LRSM) i llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Manuel Masotti Little de Múrcia.

Amplia estudis de direcció d’orquestra i realitza cursos amb Yaron Traub, Peter Gülke, Cristóbal Soler, José Miguel Rodilla, Ernesto Izquierdo, Manuel Galduf, José M. Cervera Collado, Bruno Aprea, Joshard Daus, George Pehlivanian, Rodolfo Saglimbeni i Michael Tabachnick a l’Acadèmia Chigiana (Siena), entre altres.

Ha sigut directora assistent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JORGV), junt amb els mestres Manuel Galduf i Cristóbal Soler.

Entre les agrupacions que ha dirigit com a invitada destaquen: Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Orquestra del Conservatori Superior Masotti Little de Múrcia, la Jove Orquestra Simfònica de Galícia, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, l’Orquestra de València, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, la Banda Municipal de Madrid, la Banda Municipal de Santiago, la Mendelssohn Symphonia, l’Europa Chor Academie, la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, l’Orchestra del Conservatorio Cherubini de Florència, l’Orquestra del Festival Internacional de Música de Cancún, la Republican Korean Navu Band, etc. 

Ha sigut directora titular de la Societat Musical La Lira de Vilafamés (Plana Alta), la Banda Associació Cultural Allegro de València, la Societat Musical L’Artesana de Catarroja i la Unió Musical de Carlet. Durant l’any 2015 va ser directora titular de la Banda de Dones i de la Jove Banda de la FSMCV.

En reconeixement a la seua trajectòria professional, ha rebut diversos guardons, com ara el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, Una de Primera per la Federació de Falles de la Ciutat de València, el Premi Cultural L’Espolí de Paiporta 2017, el Premi Periódico Aquí en la Comarca de l’Horta Sud.

Al capdavant de les societats musicals de què ha sigut directora titular ha rebut diversos guardons, entre els quals destaquen els primers premis i menció d’honor obtinguts en els concursos Certamen Provincial de València (2008, 2011, 2016), Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (2011).

Així mateix, ha format part del tribunal qualificador en les diverses edicions del Certamen Provincial de Bandes de València, Alacant i Castelló, Comunitat Valenciana, Nacional de Catarroja, Nacional de Colòmbia a la ciutat de Paipa, a més del Concurs de Música de Cambra Las Provincias.

En l’actualitat és subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona i directora titular de la Lira Castellonera de Villanueva de Castellón, l’Orquestra Simfònica Ateneu Musical del Port de València i l’Orquestra Simfònica Unió de Llíria.

Data d'actualització: 11 de Setembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar