Estàs a: > > València, per dins i per fora: Mariano Benlliure. Un escultor valencià universal

València, per dins i per fora: Mariano Benlliure. Un escultor valencià universal

Mariano Benlliure Gil, el 1904

Mariano Benlliure Gil, el 1904

El col·ectiu Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, amb la col·laboració de Fil-per-Randa, ret homenatge a l’escultor valencià Mariano Benlliure amb una eixida aquest diumenge, 23 de febrer, que dedicarà a realitzar un recorregut pel periple artístic i vital de l’artista.

Provinent d’una nissaga d’artistes, Mariano Benlliure Gil és un dels escultors fonamentals en la història de l’art. Després d’haver rebut formació artística a la seua ciutat natal, València, desenvolupà la seua carrera a partir d’encàrrecs i obligacions oficials i acadèmiques a cavall entre València i Madrid. En l’actualitat, Mariano Benlliure és reconegut com un artista internacional, amb un estil propi que sintetiza les corrents contemporànies.

Al febrer, Amics i Antics Alumnes organitza una activitat per a commemorar la figura universal de l’artista valencià mitjançant un recorregut guiat per Clara Ros, especialista en Història de l’Art, que oferirà una excel·lent visió de la València d’entresegles, la ciutat de Mariano Benlliure.

Les persones que hi participen es reuniran a les 10 hores en la plaça del Carme de València. L’itinerari inclou la visita a la casa natal de l’escultor, les institucions on començà els estudis artístics i les principals escultures públiques, entre altres indrets, els quals acostaran al visitant a la vigència i pervivència de l’artista en la vida quotidiana de la ciutat.

El preu de l’eixida és de 13 euros i inclou tiquet i esmorzar.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 21 de Febrer de 2014
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar