Estàs a: > > Castells de l’Alt Millars. Argelita i la mola del Bou Negre

Castells de l’Alt Millars. Argelita i la mola del Bou Negre

Castell de la mola del Bou Negre. Foto: Fil-per-Randa

Castell de la mola del Bou Negre. Foto: Fil-per-Randa

Amics i Antics Alumnes continua en febrer amb el cicle ‘Ruta dels Pobles’ i els castells valencians. En aquesta ocasió, viatja a l’Alt Millars per a visitar el Castell de la mola del Bou Negre. L’excursió, organitzada amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa, serà aquest dissabte, 22 de febrer.

El Castell de la mola del Bou Negre es troba a una elevada muntanya en el límit dels termes d’Argelita i Ludiente, en el parapet rocós que es desploma sobre l’estret que forma el riu Villahermosa. Es tracta d’un conjunt de construccions defensives únic a Espanya. D’origen musulmà, la data de construcció és de finals del segle XII. Va ser una fortalesa formidable.

Els participants realitzaran una ruta verda des del poble fins al Castell que durarà al voltant de dues hores. Per la vesprada, visitaran Argelita, a la vora del riu Villahermosa, al centre de la qual es troba la torre que formava part de l’estructura defensiva del palau d’Abu Zayd.

La visita serà dirigida per Sento Puchades, guia de muntanya.

L’eixida serà en bus, a les 8:15 hores, des de Nuevo Centro. La tornada a València està prevista cap a les 20 hores.

El preu és de 15 euros per als cinc primers que s’hi apunten (activitat amb subvenció d’Amics i Antics Alumnes) i de 25 euros per a la resta. El dinar és opcional: guisat de porc senglar amb creïlles (15 euros).

Documents adjunts:
Data d'actualització: 19 de Febrer de 2014
Publicat en: Agenda, Noticies, Agenda

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar