Estàs a: > > La Universitat de València, màxima beneficiària de les beques Fundación Universia a estudiants amb discapacitat

La Universitat de València, màxima beneficiària de les beques Fundación Universia a estudiants amb discapacitat

Un alumne amb ceguesa, en la web accessible de la UPD

Un alumne amb ceguesa, en la web accessible de la UPD

La Universitat de València és la màxima beneficiària de les beques Fundación Universia a estudiants amb discapacitat. De les 166 ajudes atorgades enguany per aquesta fundació, 15 han correspost a alumnes de la Universitat de València (xifra només superada per la UNED), la qual cosa representa un 9% del total.

En aquesta edició 2013-2014, les beques lliurades suposen un augment del 8% respecte a les de la convocatòria 2012-2013. Aquests resultats mostren l’evolució d’aquest programa des dels seus inicis en 2007, quan es van concedir 8 ajudes. En aquesta ocasió, Banc Santander, Endesa, American Express, Daimler, L’Oréal, Pfizer, American Express, Barceló Viajes, Indra, Nestlé i Hilti han col·laborat en el programa.

El repartiment de beques per modalitat ha estat de 15 Beques d’Accés, 138 de Progrés, 8 de Mobilitat i 5 per a esportistes adscrits al Pla ADOP. De les 138 ajudes de la categoria de Progrés, 64 corresponen a estudiants amb els quals la Fundació renova el seu compromís. Tots ells l’any passat van rebre una Beca de la Fundación Universia i en finalitzar el curs acadèmic van aprovar el 80% dels crèdits matriculats.

Dins de la convocatòria general de les Beques Fundación Universia Capacitas, la Fundació ha repartit 35.000 euros en la categoria de Mobilitat. Amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat internacional universitària, els huit estudiants amb discapacitat becats han rebut una dotació econòmica d’entre 1.000 i 5.000 euros per a l’actual curs acadèmic.

Els estudiants seleccionats provenen de diferents universitats de tota Espanya: dos de la Universitat de València, i un de la Universitat de Valladolid, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat de Sevilla, Universitat Pontifícia Cometes, Universitat Nacional d’Educació a Distància i Universitat Pompeu Fabra.

Entre les destinacions dels becats predominen les europees: Eslovènia, Alemanya, Portugal, Itàlia i França. No obstant això, hi ha alguns que han optat per marxar-se a estudiar encara més lluny de casa: Chicago i Brasil.

Les universitats amb major nombre de candidatures presentades a la convocatòria 2013-2014 han estat: en primer lloc, la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), amb 68 sol·licituds, la qual cosa representa un 41% del total. En segon lloc, la Universitat de València, amb 48 sol·licituds (29%); en tercer lloc, la Universitat Complutense de Madrid, amb 36 sol·licituds (21%); i en quart i cinqué lloc, la Universitat Rey Juan Carlos amb 20 sol·licituds (12%) i la Universitat de Barcelona amb 19 sol·licituds (11%).

Quant als estudis universitaris que han tingut més presència en aquesta convocatòria, han estat en primer lloc, els Economicofinancers (38 sol·licituds – 22%); en segon lloc, Psicologia (34 sol·licituds – 20%); en tercer lloc, Dret (33 sol·licituds – 19%); i en quarta i cinquena posició, Medicina (23 sol·licituds – 13%) i Infermeria (17 sol·licituds – 10%), sobre el total de sol·licituds rebudes en aquesta edició de les beques.

El Programa de Beques Fundación Universia Capacites va nàixer amb l’objectiu de fomentar la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat, contribuint a fer efectiu el principi d’igualtat d’oportunitats, mitjançant la concessió d’ajudes econòmiques a estudiants universitaris amb discapacitat.

Resultats de la convocatòria:
http://www.fundacionuniversia.net/actualidad/noticias/detallenoticias-2693.html

Fundación Universia és una entitat privada sense ànim de lucre promoguda per Universia, la major xarxa universitària del món, constituïda per 1.262 universitats en 23 països. La Fundació es va constituir en 2005 com l’única entitat del tercer sector especialitzada en el col·lectiu d’universitaris amb discapacitat. La seua finalitat principal és promoure l’educació superior inclusiva i l’accés a l’ocupació qualificada per a les persones amb discapacitat.

www.fundacionuniversia.net

Data d'actualització: 30 de Gener de 2014
Publicat en: Integració, Formació

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar