Estàs a: > > Comença la programació teatral de la Universitat de València amb el mite de Medea

Comença la programació teatral de la Universitat de València amb el mite de Medea

Medea en Camariñas

Medea en Camariñas

La Universitat de València va estrenar el passat 29 de gener la programació teatral del segon quadrimestre del curs amb ‘Medea en Camariñas’, de Samaruc Teatre (Teatronce), una companyia nascuda fa més de dues dècades per a fomentar la integració mitjançant el teatre. La majoria del repart està compost per persones invidents o amb algun dèficit de visió.

Aquesta versió contemporània del mite clàssic, escrita per Andrés Pociña, ha estat guardonada amb el premi Modesto Figueiro de narracions en gallec. La dramatúrgia i la direcció d’aquesta obra coral, on tots els actors interpreten en algun moment de l’espectacle una Medea molt contemporània, són a cura de Begoña Sánchez.

Entre el gener i el juny, la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat acollirà més de quaranta muntatges, tots a les 19:30 hores. L’entrada és gratuïta amb invitació i es podrà recollir des d’una hora abans del començament de les actuacions a la consergeria de La Nau.

La programació de l’Aula de Teatre de la Universitat, dirigida per Ferran Grau, és composta per representacions de caràcter experimental, alternatiu i poc tradicional de companyies valencianes. Molts dels muntatges vénen de la mà de persones joves i a vegades de l’àmbit universitari.

El mes de febrer es destaquen les companyies valencianes amb treballs com ara ‘Dependencias’, de PH Victoria (12 i 13 de febrer), ‘Para que no te me olvides’, de Lupa Teatre (19 i 20 de febrer), i ‘Edmond’, de la Companyia Jove Teatre i dirigida per Eva Zapico.

Els clàssics passaran per la Sala Matilde Salvador de la Universitat el mes de març. En aquest tipus de muntatges es destaca el grup Komos, guanyador del primer premi en el Concurs Nacional de Grups de Teatre Grecollatí organitzat pel Ministeri d’Educació, amb ‘Troyanas’, d’Eurípides (4, 5 i 6 de març) i ‘Edipo Rey’, de Sòfocles (11, 12 i 13 de març). Un altre clàssic dirigit per Tono Berti és ‘Los malcasados de Valencia’, de Guillem de Castro, que arribarà a escena els dies 26 i 27 de març.

El mes d’abril es representarà ‘Ètica, tattoos i saldos’ (2 i 3 d’abril) de la companyia de Patricia Pardo, un espectacle difícilment classificable en el qual es barregen les tècniques de circ amb altres llenguatges contemporanis. Després d’aquest muntatge, la companyia de Gandia Lletraferits & comediants representarà ‘Amnèsia “The Best Reality Show”’ (9 i 10 d’abril), i el mes acabarà amb l’estrena de ‘Mentides’ (29 i 30 d’abril i 2 de maig), el nou espectacle d’Assaig-GTUV, el grup de teatre de la Universitat de València, que està a punt de complir els vint-i-cinc anys d’història. Dirigit per Pep Sanchis, el muntatge transcorre en una estació de tren on diferents personatges mantenen unes relacions molt especials i amb les mentides com a comú denominador.

El mes de maig començarà amb una de les obres de terror més adaptades, ‘Drácula’. Aquest clàssic de Bram Stoker, que es representarà els dies 7 i 8 de maig, serà interpretat pel col·lectiu de teatre Filoeduca, format per estudiants de Filosofia, Pedagogia i Educació Social de la Universitat. Aquest mes, també s’estrena l’espectacle d’Escena Erasmus per a la gira ‘Las Pequeñas Europas’, que recorrerà municipis poc poblats de la Comunitat Valenciana. Aquest projecte universitari, destinat a fomentar la pràctica del teatre entre els estudiants Erasmus i pel qual va aconseguir el premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu (2011) s’embarca en una nova gira per acostar el teatre a les localitats menys poblades de la geografia valenciana.

Com cada any, la programació acabarà amb la mostra dels tallers de teatre permanent, que s’imparteixen al llarg de tot el curs, i ‘El nacimiento del cómico y el poder de la palabra’ del grup Amics de la Nau Gran. I és que l’Aula de Teatre de la Universitat, que va ser guardonada amb el premi Micalet de la Generalitat a la millor contribució no professional per una programació estable de teatre, també té un caràcter formatiu i ofereix cursos (segons edat i nivell) amb una gran acceptació: s’han cobert les 75 places ofertes i tots els anys hi ha llista d’espera.

Data d'actualització: 19 de Febrer de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar