Estàs a: > > La Rectora de la UV realitza una visita institucional al Centre de Gandia hui divendres

La Rectora de la UV realitza una visita institucional al Centre de Gandia hui divendres

Distopies es podrà visitar a Gandia a partir del 25 d´octubre

Distopies es podrà visitar a Gandia a partir del 25 d´octubre

La vesprada de hui divendres 30 de novembre és el dia elegit per a la primera visita institucional de la Rectora Mavi Mestre a les instal.lacions de la Universitat de València en Gandia. Una visita en la que, a més, s´inaugurarà, la nova sala d´exposicions de la UV a Gandia. La Rectora estarà acompanyada per l´alcaldessa, Diana Morant, així com per altres membres de la corporació municipal i de l´equip de govern de la UV.

La visita institucional, que començarà a les 18h,  contempla un recorregut per les instal.lacions de la Universitat a Gandia, espais que s´han vist ampliats en l´últim any gràcies a un nou conveni entre la institució universitària i l´Ajuntament de Gandia.  A més de conèixer el centre, Mestre inaugurarà el nou espai expositiu de la Universitat de València a Gandia situat a la planta baixa de l´edifici Tossal i que comptarà amb una programació d´exposicions estable. L´acte comptarà, a més,  amb la presència de l´alcaldessa, Diana Morant, el gerent de la UV, Juan Vicente Climent i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Súria, el director del CIG-UV, J. Emili Aura, i el Vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla.

DISTOPIA, DE JUAN CUÉLLAR
La nova sala s´obri al públic amb Distopia, una exposició ideada per Juan Cuéllar, que es presenta com una compilació d’obres inèdites realitzades des de 2015. En elles predomina la tècnica del dibuix, eix central de la seua producció més recent, juntament amb algunes de les seues darreres pintures, format sobre el qual ha fonamentat el seu sòlid prestigi artístic des dels anys noranta del passat segle.

La producció gràfica sobre paper que conformarà el principal cos de Distopia  no és per a Cuéllar una instància prèvia a la seua obra pictòrica. No compleix cap mena de funció d’estudi per als seus quadres, ni d’esbós, ni tan sols de mer exercici. El dibuix és més aviat  per a Juan Cuéllar un punt d’arribada en el procés de recerca d’un material apte per a registrar les escenes d’un passat tan possible com irreal, tan definit com escatimat, tan tangible com evanescent.

Aquesta exposició arriba a Gandia després d´haver estat a la Sala Oberta de La Nau on ha estat visitasa per milers de persones. A més, serveix al Centre Internacional de Gandia per inaugurar la nova sala d´exposicions situada a la planta baixa i comptarà amb una programació d´exposicions durant tot l´any.


L´autor

Juan Cuéllar Costa (València, 1967) estudia Belles Arts a la Facultat de Sant Carles (UPV) entre 1987 i 1992. Ha sigut beneficiari de les beques Alfons Roig (1999), Acadèmia de Belles Arts de Espanya a Roma (2002) i Fortuny a Venècia (2002).
 
Ha realitzat un total de vint-i-dues exposicions individuals fins avui. Entre aquestes, cal destacar les de la galeria My Name’s Lolita Art de Madrid (des de La pintura és así, de 1997, fins a la més recent Hueco, exhibida el 2016) i altres, com ara  Settembre (2002), a la veneciana Bugno Gallery; Onze upon a time, a la Gala Gallery de Chicago; Citizen (2005), a la gal·leria Bacelos, de Vigo; La huida (2008), a l´Institut Francès de València; 1959 (2014), a Walden Contemporary, o Standard (2015) al Casino Lliberal d´Algemesí.
 
Entre les exposicions col·lectives en què ha participat podem esmentar l´emblemàtica Muelle de Levante (1994), exhibida als locals del Club Diario Levante, en la qual coincideix amb companys de viatge com Joël Mestre o Paco de la Torre; De la Valencia metafísica, a Caja Madrid, o 25 años de becas Alfons Roig (2006), que va tenir lloc a l´extinta Sala Parpalló.
 
Amb el també pintor Roberto Mollá posa en marxa Encapsulados el 2007. Es tracta d´un projecte que remet a la Boîte-en-valise de Marcel Duchamp, per mitjà del qual organitzen petites exposicions que poden durar a penes unes hores o un mes. Algunes s’han fet en ciutats com Tòquio, Miami, Hanoi, Pequín, Seül o Dénia.
 
Més recentment ha comissariat, juntament amb Roberto Mollá, l´exposició Arquitecturas pintadas. En aquesta mostra les seues obres a Berlín, Varsòvia i, pròximament, a Praga i Bucarest, juntament amb les de Dis Berlin, Charris, Teresa Tomás, Carlos García-Alix, Paco de la Torre o Nelo Vinuesa, entre altres.   
 
La seua obra es troba present en col·leccions d´institucions com la Fundació Banc Sabadell, IVAM, Col·leccció DKV, Fundació Coca-Cola, Artium, Museo Municipal de Madrid o el Parlament de La Rioja.
Data d'actualització: 30 de Novembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar