Estàs a: > > Valsos, polques o un bestiari animal al concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la UV

Valsos, polques o un bestiari animal al concert de Nadal de l’Orquestra Filharmònica de la UV

Cartell del Concert de Nadal 2018

Cartell del Concert de Nadal 2018

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València oferirà el dimarts, 11 de desembre, a les 19.30 hores, el tradicional concert de Nadal al Palau de la Música de València.

Enguany l’Orquestra oferirà un programa dividit en dos parts, amb una primera part d’estil vienès, amb valsos i polques de Johann Strauss II, i una segona part que comptarà amb la participació de l’Escola Coral de La Nau acompanyada d’un conjunt d’agrupacions corals infantils, pensada per a fer gaudir especialment al públic infantil i on podran identificar què animal està sonant a través de la música.

Entre la selecció de peces de Johann Strauss II (1825-1899) del repertori propi de l´any nou vienès  el concert començarà amb l’obertura ´Die Fledermaus´ (El rat penat); la marxa ´Persischer´, op. 289 (Marxa persa); el vals ´Frühlingsstimmen´, op. 410 (Veus de primavera); la polca ´Tritsch-Tratsch´, op. 214 i el vals Kaiser-Walzer, op. 437 (Vals de l’emperador).

Seguidament es donarà pas a la segona part del concert, amb obres més populars i nadalenques, que inclourà dues obres de compositors valencians actuals:´Concert per a Animals´ d’Andrés Valero i el ´Tríptic de Nadal´ de Josep Ramón Gil-Tàrrega. En aquesta part del concert es sumaran a l’Orquestra l’Escola Coral de La Nau de la Unviersitat de València i altres quatre agrupacions corals infantils: el Cor Barcarola de l’Schola Cantorum d’Aldaia, l’Escola Coral de l´Eliana, el Cor Pizzicato de l´Escola de Música Camp de Morvedre i el Cor Gallarda de l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet.

Per a posar en escena el ´Concert per a Aminals´ comptaran amb l’ajuda de l’actor Eduard Costa com a narrador, qui presentarà a tot un bestiari que prendrà forma en les veus de les xiquetes i xiquets dels cinc cors infantils que es mesclaran amb fagots, flautes, violes, violins, plats, timbals o panderetes, entre d’altres instrument, amb què l’Orquestra donarà vida a més d’una vintena d’animals. El text és una adaptació d’un poema popular colombià, amb música del compositor valencià Andrés Valero Castells (Silla 1973).

Per a finalitzar el programa,  de nou tots junts interpretaran l’obra ´Tríptic de Nadal´: un cicle de cançons basades en tres nadales populars arranjades i orquestrades pel compositor valencià Josep Ramon Gil-Tàrrega (València, 1962).

Les entrades per a aquest concert poden adquirir-se a través d´aquest enllaç i a les taquilles del Palau de la Música de València.

A més d’aquest primer concert, les distintes formacions musicals universitàries oferiran diversos concerts en altres ciutats i espais universitaris pel Nadal.

Més informació, ací

Data d'actualització: 4 de Desembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar