Estàs a: > > La Universitat organitza la I Jornada sobre Mentorització Internacional del Real Colegio Complutense de Harvard

La Universitat organitza la I Jornada sobre Mentorització Internacional del Real Colegio Complutense de Harvard

Imatge de l´edifici de Rectorat.

Imatge de l´edifici de Rectorat.

La Universitat de València acull la I Jornada sobre Mentorització Internacional del Real Colegio Complutense de Harvard i Universitats Sòcies per mostrar pràctiques d’excel·lència en mentorització de les cinc universitats que formen l’entitat i desplegar un programa conjunt i coordinat en aquesta matèria. L’encontre, aquest dimecres 12 a la sala de juntes del Rectorat, dissenyarà els continguts, les actuacions i l’estructura que permeten el creixement, la millora i visualització del programa.

El Real Colegio Complutense de Harvard (RCC-Harvard) és un centre espanyol afiliat a la Universitat de Harvard des del 1990, l’objectiu del qual és brindar cooperació acadèmica, científica i cultural al sistema espanyol d’educació superior. Promou i desenvolupa activitats en tots els àmbits del triangle del coneixement i durant els últims 29 anys ha donat suport a 5.000 alumnes i visitants, així com a al voltant de 1.000 projectes de recerca i programes per a professorat i estudiantat graduat. El formen les universitats Complutense de Madrid, d’Alcalà, de Sevilla, Politècnica de Madrid i la Universitat de València.

La jornada de dimecres inclou cinc ponències i una sessió de treball dels comitès científic i organitzador. Està patrocinada pel Banc Santander i té com a objectiu crear una xarxa de mentores i mentors –personal docent i investigador i doctorandes i doctorands que hagen rebut les ajudes del RCC-Harvard– que informen i assessoren potencials sol·licitants d’aquestes beques.

En la sessió, organitzada en la Universitat amb el suport de l’Escola de Doctorat i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, també es reflexionarà sobre el valor dels programes de mentorització internacional universitaris, així com del seu impacte en l’ocupació i s’exposaran altres experiències existents en aquesta matèria.

La jornada serà inaugurada a les 11 hores per Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València; Carlos Andradas, rector de la Universitat Complutense de Madrid; Andrés García Reche, director de l’Agència Valenciana d’Innovació; i per José María García de los Ríos, director de convenis i mecenatge del Banco Santander. També participaran en l’acte d’obertura Isabel Durán, vicerectora d’Internacionalització i Cooperació de la Complutense; i Carles Padilla, vicerector d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València.

L’assessorament proposat planteja accions com ara comunicar informació del programa mitjançant webinarsespecialitzats i altres mitjans telemàtics o presencials; transmetre l’experiència adquirida en activitats del RCC-Harvard; ajudar en la preparació de documents com cartes d’acceptació o l’elaboració del Curriculum vitae, o assistir en la cerca de contactes i oportunitats en la Universitat de Harvard.

En les ponències previstes es tractarà la mentorització per al ple desenvolupament del personal investigador (a càrrec de Xavier Ronald, EU Project manager de la FECyT); la mentorització en el marc del RCC-Harvard (per José Manuel Martínez, director del Col·legi Complutense) i la mentorització a la Universitat de València (per Manuel Guillén, representant de la institució en el RCC-Harvard). També es tractarà la mentorització universitària i la seua relació amb l’ocupació (Marisa Quintanilla, directora d’Ocupació de la Universitat) i l’experiència de l’International Mentoring Program, a càrrec de Guillermo Palao, representant de la UV en el consell assessor del RCC-Harvard. A les 15.30 hores comença la sessió de treball dels comitès científic i organitzador.

Pots consultar el programa de la jornada ací

Data d'actualització: 12 de Desembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar