Estàs a: > > El Centre Cultural La Nau acull una conferència sobre muixerangues

El Centre Cultural La Nau acull una conferència sobre muixerangues

Muixeranga al Festival Serenates 2016

Muixeranga al Festival Serenates 2016

Hui, dimecres, dia 16 de gener, La Nau acollirà la conferència ‘La Muixeranga, una tradició viva’, amb la participació d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport; Joan Bofarull, historiador i mestre de la Muixeranga de Vinaròs i Pau Pertegaz, muixeranguer i director del diari digital ‘Temps de Muixeranga’.

L’historiador Joan Bofarull aportarà una visió important per entendre el fet muixeranguer en la seua dimensió tradicional i històrica. Bofarull és membre de la Junta Permament de la Federació Coordinadora de Muixerangues i, també autor del llibre ‘Les Muixerangues Valencianes’ (Onada Edicions, 2017), un llibre imprescindible que fa un repàs a totes les muixerangues i tota mena de construccions humanes valencianes, fins als nostres dies.

El periodista Pau Pertegaz és l’encarregat de fer seguiment, de nord a sud, de l’actualitat muixeranguera. Dirigeix el diari ‘Temps de Muixeranga’, referència periodística imprescindible per seguir l’actualitat de les colles, amb un anàlisi profund i crític que permet entendre, amb perspectiva, el boom muixeranguer que vivim. Juntament amb el vicerector Antonio Ariño, que ha treballat la festa des d’una vesant antropològica, aquesta conferència reflexionarà sobre el bon estat de salut que viu la festa de les muixerangues.

La Federació Coordinadora de Muixerangues va nàixer ara fa un any, concretament el 21 de gener de 2018 a Algemesí. En l’actualitat integra un total de 21 muixerangues adherides i aspira a incrementar aquesta quantitat considerablement en els propers anys. L’FCM es fundà com a resposta al renaixement i recuperació de la tradició muixeranguera en moltes poblacions valencianes, amb colles tradicionals i històriques juntament amb altres de nova creació.

Data d'actualització: 16 de Gener de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar