Estàs a: > > La Nau acull un debat sobre les noves formes de diàleg entre el públic i l’obra artística

La Nau acull un debat sobre les noves formes de diàleg entre el públic i l’obra artística

´Bajo un cielo rosa´. Fotografia del projecte ´La vida de dos´. Óscar Vázquez Chambó.

´Bajo un cielo rosa´. Fotografia del projecte ´La vida de dos´. Óscar Vázquez Chambó.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà dimecres que ve, dia 23 de gener, a les 19 hores, el debat ‘Exposiciones dialogadas’, en el qual s´abordaran les noves maneres d´establir un diàleg entre el públic i l´obra artística a través de mitjans representatius com el curtmetratge, el fotollibre o la fotografia exposada a sala i portada a la seua realitat en diferents representacions.

El tema del debat prendrà com a referent el treball de l´artista Óscar Vázquez Chambó i el seu curtmetratge La vida de dos. L´acte tindrà lloc a l´Aula Magna i l´entrada és lliure fins a completar l´aforament.

En el debat participaran Óscar Vázquez Chambó, autor del projecte ‘La vida de dos’, Alejandro Villar Torres, professor d´Història a la Universitat de València i comissari de l´exposició ‘La vida de dos’, Manuel Millán, doctor en Comunicació per la Universitat CEU Cardenal Herrera, i Javier Azcona, guionista i realitzador documental.

En primer lloc, es projectarà el curtmetratge La vida de dos d´Óscar Vázquez Chambó i tot seguit s’obrirà un col·loqui entre els ponents sobre aquest projecte i el procés creatiu que l´engendra. “Van ser cinc anys de treball, però tinc la impressió que ha durat tota una vida”, expressa l´autor. En la xarrada, també s´abordaran aspectes pictòrics sobre el costumisme transcendent d´Edward Hopper o el pop personal de David Hockey que van influir en la seua obra fotogràfica. I es tractaran els referents de l´autor en el procés de creació del curtmetratge: el cinema finlandès d´Aki Kaurismäki, la sinceritat brutal d´Ingmar Bergman, els enquadraments d´Alfred Hitchcok o la crueltat de Quentin Tarantino.

La vida de dos posa en escena de l´art l´univers quotidià i familiar de l´artista, que reflexiona sobre la vida dels seus pares, el seu passat i el seu present, a través de jocs de color que ens situen en atmosferes simbòliques diferents. L´autor parla d´un univers familiar en què és partícip del procés dins i fora de l´escena representativa. Segons el comissari de l´exposició, Alejandro Villar, tot està envoltat d´un torbador fatalisme, com si aquest treball servira de preparació emocional de l´artista davant la imminent vellesa dels seus progenitors, que exerceixen una resistència a la degeneració dels seus valors, del seu amor i dels seus costums. “No és un homenatge, és un exercici valent d´indagació psicològica en l´ecosistema familiar, per reconèixer la independència i el respecte al món dels seus pares”, indica el comissari.

Óscar Vázquez Chambó (Algemesí 1972). Fotògraf i dissenyador

Després d´una dècada en televisió, Óscar Vázquez Chambó s´instal·la al seu propi estudi de fotografia i disseny. La seua obra ha sigut exposada a la Galeria Ibalart, la Galeria Ciclorama, El Fotómata, el MuVIM i el Museu Universitat d´Alacant. Ha participat en festivals d´art com FAP, Efímer, Incubar-te, Ciutat Vella, Intramurs, Art Open Views i en les fires d´art de València, Estampa de Madrid i Hardcore de Miami. Ha sigut finalista en diferents concursos i va obtenir el segon premi en NouBotànic 2009 (València). El seu treball ‘Sisters’ va ser seleccionat en els EAC 2016 (XVI Concurs de Trobades d´Art Contemporani. Museu Universitat d´Alacant). Ha publicat el seu treball col·lectivament en el llibre Contemporáneos, 30 fotógrafos de hoy, editat per La Fábrica i presentat en Photo Book Week dins de Photoespaña 2015, i ha exposat col·lectivament en PHE OFF 2016 a la Galeria BAT amb el col·lectiu Contemporáneos. El seu últim projecte ‘La vida de dos’, que conté fotografies, un curtmetratge i un llibre, es va exposar a la Sala d’Exposicions d´Algemesí (Ribera Alta) i en l´editorial La Fábrica (Madrid).

Data d'actualització: 21 de Gener de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar