Estàs a: > > Oberta la matrícula dels cursos de Formació Musical per al primer quadrimestre de 2019

Oberta la matrícula dels cursos de Formació Musical per al primer quadrimestre de 2019

Detall de les tecles d´un piano.

Detall de les tecles d´un piano.

L’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València ha obert la matrícula dels Cursos de Formació Musical corresponents al primer quadrimestre de 2019. La nova oferta està formada per tres cursos que aprofundiran en la interpretació pianística, la direcció orquestral i l’assistència a un concert com a eina didàctica.

L´onzena edició del curs d´interpretació pianística, enguany a càrrec del pianista i solista d´ampli recorregut internacional, Carles Marín, donarà inici el 2 de febrer i fins al 8 de juny, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau. El curs permetrà als participants, al llarg de les sis sessions plantejades, adquirir més seguretat en l’actuació en públic, l´adquisició de mètodes d´estudi per a major rendiment, aprendre la importància de la respiració en el piano o comprendre la relació íntima entre l’orella i el pedal, entre d´altres. A més, el professor seleccionarà dos alumnes, que interpretaran un concert en la temporada 2019/2020 de l’Aula de Música de la Universitat de València.

Estudiantat i directors d’orquestra tindran l’oportunitat de participar en la Masterclass de direcció d’orquestra, a càrrec del director musical i artístic de l’Orchestre d’Auvergne, el valencià Robert Forés Veses i que comptarà amb sessions pràctiques amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València com a orquestra pilot.

El curs es desenvoluparà del 8 al 13 d’abril, i permetrà a l’alumnat millorar la tècnica de direcció aplicada amb orquestra a partir de l’estudi del Concert per a orquestra de Béla Bártok. L’alumnat actiu haurà de tindre com a mínim estudis de música acabats de grau professional i presentar el seu currículum artístic i un enregistrament en vídeo dirigint en assaig o concert, abans del’11 de març de 2019. La selecció es farà pública abans del 25 de març. Per a assistir a les classes com a oients, aquests hauran d’acreditar, com a mínim, estudis musicals acabats de grau mitjà. El curs finalitzarà dissabte 13 d’abril, al Palau de la Música, amb l’assistència de l’alumnat a un concert comentat interpretat per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València que dirigeix la paiportina Beatriz Fernández.

Aquest concert comentat comptarà també amb l’assistència de l’alumnat del curs “(De)construint la música: anem de concert!” que l’Àrea d’Activitats Musicals co-organitza amb el CEFIRE Artístic-expressiu i en col·laboració amb el Palau de la Música de València. El curs es desenvoluparà al llarg de dues sessions centrades en el Concert per a orquestra de Béla Bártok en què s’analitzarà l’obra, els trets més importants de l’autor i el concert com a acte de comunicació artística.

El curs s’iniciarà el dia 30 de març a La Nau amb una ponència del professor del Departament de Didàctica de l´Expressió Musical, Plàstica i Corporal Vicente Galbis sobre Béla Bartók en el context de la música de la primera meitat del segle XX i tres tallers sobre psicologia de l’audició, la relació de Bartók amb el folklore i un darrer on s’analitzarà què és un concert com a forma musical i com a acte de comunicació, impartits per Judit Gual, Daniel Vidal i María Romero, respectivament. La segona sessió del curs consistirà en l’assistència com a públic a un concert al Palau de la Música de València el dia 13 d’abril en el qual l’Orquestra interpretarà l’obra de Bartók amb comentaris en directe a càrrec de la seua directora.

L’alumnat que complisca amb el requisit d’assistència (mínim del 80%) rebrà una certificació d´aprofitament del curs. L’estudiantat de la Universitat de València i els membres del col·lectiu Alumni UV gaudiran de descomptes en els preus.

 

  • Més informació sobre horaris, preus i inscripcions, en aquest enllaç
Data d'actualització: 21 de Gener de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar