Estàs a: > > L’ESAD i el Conservatori de Dansa de València inauguren la programació teatral de la Universitat

L’ESAD i el Conservatori de Dansa de València inauguren la programació teatral de la Universitat

Espectacle La vaca que riu - Foto Nerea Coll.

Espectacle La vaca que riu - Foto Nerea Coll.

L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València va iniciar els dies 6 i 7 de febrer la programació d’aquest curs amb dos projectes de recerca de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESAD) i el Conservatori Superior de Dansa de València (CSD): ´Paisajes narrativos´ i ´Variaciones sobre la interpretación en teatro y danza: laboratorio de creación a partir de la consagración de la primavera de Pina Bausch (1975)´, respectivament.

La programació d’aquest quadrimestre, sota el lema ‘Literatura i educació’, té un clar caràcter docent i es desenvolupa des del mes de febrer fins al mes de juny. Continuà els dies 13 i 14 de febrer amb l’obra ´Classe´, una obra de Guillermo Calderón i dirigida per Xavier Puchades que se situava en l’últim curs de batxillerat en un institut. De la representació s’encarregaren els grups de teatre Teatrencompanyia i La Medusa. Els dies 20 i 21 va ser el torn de ´Només es perd el que es guarda´, de Rosa Sanmartín i Inma Garín, i dirigida per aquesta última, en què es recreà el personatge d’Antonio Machado en el seu exili a València (1937-39). Finalment, els dies 27 i 28 el text de Josefina Aldecoa es representà a La Nau sota la direcció de Gemma Miralles i amb el títol ´Historia de una maestra´.

En març, el dia 6, es va dur a terme la projecció i el posterior col·loqui amb els coreògrafs de ´Video-Danza´ a la Sala Muralla del Col·legi Major Rector Peset. També els dies 6 i 7, i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, l’actriu i ballarina Pepa Cases portà a La Nau ‘Bésame 2.0’, una proposta de dansa i teatre que tractava el tema de la violència de gènere d’una manera íntima i pròxima. La representació va estar acompanyada d’una tertúlia final amb una pedagoga i un taller didàctic de prevenció per a joves. La programació continuà amb ´El viaje de las palabras´ (13 i 14 de març) de Carles Sanchis i Rocío Chico; ´Solano Reyes era un vencido y sufría derrotas cada día´ (20 i 21), sobre la relació d’un home en l’ocàs de la seua existència i la seua neboda, i ´Solo creo en el fuego´, una obra representada per Los Prometidos i escrita i dirigida per Carlos Martín-Peñasco i Ángela Palacios, que s’endinsava en la relació entre l’escriptora francesa Anaïs Nin i el novel·lista nord-americà Henry Miller.

En abril, l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València va ser una de les seus del Festival Dansa València. A més, va acollir la representació poeticovisual i amb titelles ´El Viatge d’Ulisses´ (els dies 3 i 4), sota la direcció de Roger Fresquet i per Kiranola Teatre, i els dies 16 i 17 d’abril es representà ´La vaca que riu´, un espectacle a càrrec de Patricia Pardo, que reprodueix una persecució clàssica de clowns circenses per abordar la vigència de la tortura institucional a l’Estat espanyol.

La programació d’aquest segon quadrimestre acabarà amb els treballs dels grups de teatre de la Universitat de València que se celebraran en maig i juny. ´Esquerdes´ (7, 8 i 9 de maig), de Clàudia Serra, serà representat per ASSAIG, el Grup de Teatre de la Universitat de València sota la direcció de Pep Sanchis. També sota la direcció de Pep Sanchis, es representaran la Mostra de Taller Permanent de Teatre del segon nivell de la Universitat (15 i 16 de maig) i la Mostra de Taller Permanent de Teatre del primer nivell (22 i 23 de maig). Els dies 28, 29, 30 i 31 de maig s’estrenarà Les europes menudes, organitzat per Escena Erasmus i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. L’espectacle estarà dirigit per Javier Sahuquillo, Josep Valero i Daniel Tormo.

Finalment, en juny tindrà lloc la representació de les funcions d’Amics de la Nau Gran i Gent Gran.

Programació completa, ací.

Data d'actualització: 7 de Maig de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar