Estàs a: > > Tradicional concert de cloenda del Curs de Repertori i Tècnica d’Interpretació al Piano

Tradicional concert de cloenda del Curs de Repertori i Tècnica d’Interpretació al Piano

El pianista Antonio Galera López

El pianista Antonio Galera López

Els alumnes del Curs de Repertori i Tècnica d’Interpretació al Piano, que enguany ha arribat a la seua segona edició i que ha sigut impartit pel pianista Antonio Galera López, han oferit el tradicional concert de cloenda a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna.

Els alumnes d’Antonio Galera van interpretar un concert dividit en dues parts. La primera va incloure peces de Mozart i Beethoven: Fantasia en Re, amb Carmen Cabrera; Sonata en Mi bemol Major, amb Ana María Martínez-Vilanova; Sonata op. 2 nº 3, amb Laura Moratón; i Sonata op. 14 nº1 en Mi Major, amb Pere Florenza.

La segona part va estar dedicada a autors dels segles XIX i XX. Carlos García Atienza, al clarinet, i Beatriz Almenar, al piano, interpretaren la sonata per a clarinet i piano de Saint-Saëns; Aida Velert interpretà l’Étude-Tableau op. 39 nº 3, de Rachmaninov, i Albada, d’Asencio; a continuació, Antonio Moya posà en escena Estudios Op. 10 nº 3 i nº 4, de Chopin, i ‘El Corpus Christi en Sevilla’, d’Albéniz; finalment, tancà l’acte Andrea Díaz Frasquet amb la interpretació de Danza Española nº 1 de ‘La vida breve’, de Manuel de Falla.

En aquest curs, sota la direcció d’Antonio Galera, els mateixos alumnes han realitzat l’anàlisi pianística del repertori presentat per cadascú d’ells; han abordat temes de cultura musical a través de l’anàlisi del repertori per a piano sol, orquestra i música de cambra, i de l’estudi del marc cultural general integrant la resta d’arts del repertori musical occidental; i han indagat en la partitura (edició, estil, signes musicals i pedalització), en la digitació i en la memorització.

Antonio Galera López
Nascut a València el 1984, va començar els estudis de música a la Unió Musical de Picanya amb Miguel Morellà. És premi extraordinari del Conservatori de València i va desenvolupar una brillant trajectòria acadèmica a l’École Normale de Musique Alfred Cortot, de París, amb el mestre Nelson Delle-Vigne Fabbri, on va obtindre el Diplôme Superieur d’Enseignement a l’unanimité, becat per Juventudes Musicales de Madrid, guardó rebut de SM la Reina Sofia d’Espanya. Actualment gaudeix d’una beca d’alta especialització d’AIE.

Guanyador d’importants premis, com el Yamaha Music Foundation of Europe, l’any 2005, Antonio Galera López desenvolupa ja una intensa activitat concertística. Des de la seua presentació amb el Concert en sol de Ravel, amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i Cristóbal Soler, ha actuat en les principals sales i festivals espanyols (Palau de la Música de València, Palau de les Arts Reina Sofia, Palau de la Música Catalana, Auditori de Saragossa, Gran Teatre d’Elx, Auditori de la Regió de Múrcia, Festival de Música y Danza de Granada, Auditorio Ciudad de León, Teatro Campoamor d’Oviedo...), amb un repertori –recitals, música de cambra i orquestra– que abraça totes les èpoques i estils pianístics i rep crítiques elogioses –“sensibilitat extraordinària”, “domini mecànic infal·lible”–. L’Institut Valencià de la Música i Manuel Galduf han donat suport activament a la seua formació i desenvolupament professional. Col·labora amb l’Orquestra de València i amb joves músics valencians.

Promocionat pel programa ICPA (International Certificate for Piano Artists), Antonio Galera López ha actuat a França, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Rússia, Lituània, EUA, Mèxic, la República Dominicana i Taiwan. Com a docent ha estat convidat a impartir cursos a Espanya, Bèlgica, França, Itàlia, Mèxic o la República Dominicana.

Data d'actualització: 29 de Gener de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar