Estàs a: > > L´historiador Roger Chartier, investit doctor ´honoris causa´ per la Universitat de València

L´historiador Roger Chartier, investit doctor ´honoris causa´ per la Universitat de València

Roger Chartier.

Roger Chartier.

Roger Chartier va impartir, el passat 30 de maig, la conferència ‘La mobilitat dels textos. Autoria, materialitat, lectures’, a l´Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L’activitat, organitzada per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, va ser una prèvia a la investidura de l’historiador francés com a doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València, aquest divendres.

En el debat, Chartier analitzà les relacions entre els gèneres discursius, la materialitat dels textos i les expectatives dels seus lectors, així com la pluralitat de textos que alberga una mateixa obra. També reflexionà sobre les transformacions del nostre temps, caracteritzat per la mobilitat digital dels textos i imatges.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat.

Roger Chartier ha estat investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València, juntament amb el jurista alemany Jürgen Basedow, aquest divendres, 31 de maig. L’acte solemne ha tingut lloc al Paranimf de l’edifici històric de La Nau i ha estat retransmés per MediaUni.

La ‘laudatio’ de Chartier ha sigut llegida per Francisco Gimeno, catedràtic d’Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques. La de Basedow, per Juan Bataller, catedràtic de Dret Mercantil.

Roger Chartier
Roger Chartier (Lyon, 1945) és catedràtic d’Escriptura i Cultura en l’Europa Moderna en el Col·legi de França i president del Comité Científic de la Biblioteca Nacional de França. Llicenciat i Màster en Història per la Universitat de la Sorbona i doctor en Història per la Universitat de París I, és un especialista en història cultural. Membre de la quarta generació de l’Escola dels Annales, destaca en la investigació de la literatura, especialment del Segle d’Or.

Chartier ha impartit docència al Liceu Louis-Le-Grand, a la Universitat París I, el Centre d’Estudis Superiors en CC. Socials de França, que dirigí. Ha estat professor invitat en diferents universitats nord-americanes i de Canadà.

Oficial de la Legió d’Honor de França, doctor ‘honoris causa’ per nombroses universitats, ha rebut el Prix Gobert de l’Acadèmia Francesa, entre d’altres distincions.

Actualment és membre de diferents comités científics, entre ells Publicacions de la Universitat de València. Amb els nostres investigadors i investigadores ha mantingut una estreta col"laboració acadèmica.

Data d'actualització: 31 de Maig de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar