Estàs a: > > Torna el festival ‘Serenates’ amb 14 nits de concerts al Centre Cultural La Nau

Torna el festival ‘Serenates’ amb 14 nits de concerts al Centre Cultural La Nau

Presentació del festival Serenates 2019 a La Nau.

Presentació del festival Serenates 2019 a La Nau.

El festival ‘Serenates’, que organitzen la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, se celebra del 24 de juny al 7 de juliol al Centre Cultural La Nau. La 32a edició del festival, amb un programa de 14 nits de concerts, coincideix enguany amb el 20é aniversari de la rehabilitació de l’edifici històric de la Universitat i la seua reobertura com a centre cultural.

La Nau és així el marc d’un festival musical d’estiu nocturn consolidat ja a la ciutat de València, que dedica la seua programació principalment a la música composta i interpretada per músics valencians, amb un especial protagonisme dels artistes més joves.

Els concerts, des del 24 de juny fins al 4 de juliol, són a les 22:30 hores, al Claustre del Centre Cultural La Nau, i les entrades, a un preu simbòlic de tres euros, es poden adquirir en la pàgina web http://www.latenda.es/entrades. Les actuacions dels dies 5, 6 i 7 de juliol tindran lloc a la plaça del Patriarca, dins de la Gran Fira de València.

Al llarg de la seua trajectòria, ‘Serenates’ ha obtingut un èxit rotund i cada any compta amb més entitats col·laboradores i noves incorporacions. En aquesta edició, participen en el festival l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música de València, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.

‘Serenates 2019’ es va presentar el passat 5 de juny al Centre Cultural La Nau, en una roda de premsa amb la presència del vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño; el director de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; la presidenta de l’OAM Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València, i regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello; el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset; el cap dels Serveis Administratius de Promoció Cultural de la Diputació de València, Josep Vidal; en representació de la Fundació Banc Sabadell, Ramón Satorra, director del Segment de Particulars Territorials Est del Banc Sabadell; i el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón.

El vicerector Antonio Ariño va definir ‘Serenates’ com a una “miscel·lània, un festival eclèctic” amb tres particularitats: “És una celebració, perquè en 2019 commemorem 520 anys d’història d’aquest edifici; és innovació i formació, perquè presentem dues produccions pròpies, amb l’obertura del festival a càrrec del Grup de Dansa i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València amb l’espectacle ‘4’ i l’Orfeó Universitari de València amb ‘African Passion by JS BACH’ que estrenarà el 30 de juny; i és divulgació de la música valenciana, perquè tradicionalment ‘Serenates’ ha apostat per la promoció dels treballs de músics valencians”.

Per la seua banda, Abel Guarinos va subratllar que el festival ‘Serenates’ “conjumina educació i cultura des de fa 32 anys”, a través dels seus dos màxims exponents a la ciutat: la Universitat de València i la música.

I és que ‘Serenates’ és un festival que ofereix una programació eclèctica abordant diversos estils musicals, des del Renaixement fins a l’estrena contemporània, passant per música d’autor, música popular i tota mena d’agrupacions musicals.

En aquesta edició, amb cartell de l’alumna de l’EASD Lucía Martínez, ‘Serenates’ dedicarà quatre actuacions a la música popular en col·laboració amb el festival Polirítmia de l’Institut Valencià de Cultura i la Gran Fira de Juliol de l’Ajuntament de València. En aquesta línia de sinergia amb altres festivals de la ciutat, destaca la inclusió d’una de les actuacions del 23 Festival de Jazz de València del Palau de la Música que anirà a càrrec de l’Orquestra de València.

A aquesta vessant popular se sumarà, com en edicions anteriors, la de rescat i cura del patrimoni musical valencià. En aquest sentit, enguany s’inclouen els programes de recuperació musical que interpretaran Capella de Ministrers o Sis Veus.

Una altra característica distintiva del festival és la formació, creació i innovació. Així, ‘Serenates’ estrenarà dues produccions pròpies: l’espectacle ‘4’ a càrrec de l’Orquestra Filharmònica i el Grup de Dansa de la Universitat de València, i ‘African Passion by JS BACH’ amb la participació de l’Orfeó Universitari de València.

La participació d’artistes joves és una de les principals singularitats d’aquest festival (més del 80% dels artistes són menors de 26 anys). Entre aquests, es troben els components del Cor Allegro ONCE València, una aposta de ‘Serenates’ per la inclusió de la diversitat funcional. D’altra banda, més del 60% de participants són dones, superant d’aquesta manera el criteri de paritat.

La 32a edició de ‘Serenates’ preveu l’assistència de 4.500 persones a la totalitat dels concerts, que tindran lloc a l’espai emblemàtic del Centre Cultural La Nau –l’edifici històric de la Universitat de València i la plaça del Patriarca– i en els quals intervindran prop de 330 artistes. No en va, la música és una de les senyes d’identitat del poble valencià.

Dossier de Premsa i Programa

Data d'actualització: 1 de Juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar