Estàs a: > > Amores celebra els seus trenta anys a ‘Serenates 2019’

Amores celebra els seus trenta anys a ‘Serenates 2019’

Amores Grup de Percussió.

Amores Grup de Percussió.

El cicle de concerts ‘Serenates 2019’, que organitza la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, continuà el passat 25 de juny amb l’actuació d’Amores Grup de Percussió al claustre de La Nau. Amb el títol ‘Trenta anys d’història de la percussió a València’, el grup de percussió Amores presentà un breu resum de les obres més representatives del repertori que han interpretat al llarg dels seus trenta anys d’història.

Amores, fundat l’any 1989, està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador Chapi, pren el nom de l’obra homònima de John Cage, compositor que ha exercit una forta influència en el grup.

En la seua dilatada trajectòria, Amores ha representat un paper decisiu en l’evolució de la música per a percussió a Espanya amb la col·laboració d’importants solistes internacionals. A més, la seua trajectòria professional sempre ha estat unida a la tasca d’investigació, docent i educativa.

Amores Grup de Percussió ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees dins dels més importants festivals de percussió i música contemporània.

Han realitzat espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques com ara ‘Fénix’ (2000), ‘Tinajas’ (2002), ‘Drumcuts’ (2005), ‘Cosmogonía’ (2007), ‘Callejón sin salida’ (2008), ‘AmoresXXs’ del compositor Andrés Valero (2009), o l’òpera ‘El mal vino’ (2014) de Paco Zarzoso i JS Chapi..., amb els quals han estat de gira per tot el territori estatal.

Han estat guardonats amb el Premi de les Artes Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001 per ‘Fénix’ (amb la companyia de dansa de Vicente Sáez), el Premi de les Artes Escèniques 2003 a la millor composició musical per a ‘Tinajas’ (música original de Jesús Salvador Chapi), el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per ‘Ubú’ (producció de Teatres de la Generalitat Valenciana) i el premi al millor disc de repertori en els primers premis Carles Santos de la Música Valenciana 2018.

El festival continuarà amb l’actuació, aquest dimecres 26, de la Capella de Ministrers, ja que ‘Serenates’ és un festival que ofereix una programació eclèctica que aborda diversos estils musicals des de la música del Renaixement fins a l’estrena d’obres contemporànies, passant per la música d’autor, música popular i tota mena d’agrupacions musicals.

Dossier de Premsa i Programa

Data d'actualització: 27 de Juny de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar