Estàs a: > > Capella de Ministrers musica la cort de Lucrècia Borja en ‘Serenates’

Capella de Ministrers musica la cort de Lucrècia Borja en ‘Serenates’

Capella de Ministrers. Lucretia Borgia.

Capella de Ministrers. Lucretia Borgia.

Capella de Ministrers actuà, el passat 26 de juny, al Centre Cultural La Nau, en el marc del festival ‘Serenates’, organitzat conjuntament per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música de València, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.

La formació valenciana, dirigida pel violagambista Carles Magraner, proposava en aquest concert un homenatge musical a Lucrècia Borgia. El programa de concert es basava en la música de l’època i va fer reviure al públic la fascinació que les corts renaixentistes italianes sentien per aquesta dona.

Capella de Ministrers presentà en ‘Serenates’ el seu últim treball, ‘Lucretia Borgia’, un disc basat en la música coetània de la filla del papa Alexandre VI, que és un homenatge allunyat de clixés, prejudicis i rumors sobre la vida d’aquesta figura culta i refinada pertanyent a l’estirp dels Borja (Borgia en la seua transcripció italiana), una influent família valenciana en el Renaixement. Aquest treball discogràfic és el número 58 d’una formació de referència en la música antiga, amb més de 30 anys de presència en el panorama internacional.

Carles Magraner, director de la formació, abordà la fascinació de les corts renaixentistes italianes i l’esdevenir de Lucrècia Borgia (1480-1519) en el seu context històric l’any en què es commemora el 500 aniversari de la seua mort. En el concert es va fer un recorregut que començà amb el seu naixement a Subiaco (Roma), els casaments amb Giovanni Sforza, Alfonso d’Este i Alfons d’Aragó, les relacions amb Pietro Bembo, Isabella i la cort de Ferrara i músics com Bartolomeo Tromboncino o Joan Ambrosio Dalza i acabà amb el seu refugi en la devoció al final de la seua vida i la seua defunció amb només 39 anys.

Capella de Ministrers ha comptat per a aquest repertori amb prestigiosos músics i intèrprets que actuaren al Claustre de La Nau: Èlia Casanova (soprano), Hugo Bolívar (contratenor), Jorge Morata (tenor), Pablo Acosta (baríton), Carles Magraner (vihuela d’arc), David Antich (flautes), Sara Águeda (arpa), Robert Cases (guitarra renaixentista i viola) i Pau Ballester (percussions).

Capella de Ministrers ha actuat en prestigiosos auditoris nacionals i internacionals i ha treballat en la recuperació d’un llegat musical que ha rescatat i difós en 1.500 concerts, un llegat que ha arreplegat en 58 discos propis i en diverses participacions, recopilatoris i cd promocionals. En aquesta tasca ha abordat, amb un gran treball musicològic, la música de la corona de Castella i d’Aragó, àrab andalusí, sefardita, cristiana, de l’Espanya virregnal del nou món, el Misteri d’Elx, els Borja, medieval, renaixentista, el Segle d’Or, barroca, del Mediterrani, sarsuela...

Dossier de Premsa i Programa

Data d'actualització: 27 de Juny de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar