Estàs a: > > L’Orquestra Filharmònica de la Universitat convoca les proves d’accés

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat convoca les proves d’accés

Cristóbal Soler, director Orquestra

Cristóbal Soler, director Orquestra

Més de 500 joves n’han format part i molts d’ells ocupen places en orquestres professionals

En 14 anys d'història, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ha aconseguit que més de 500 joves músics valencians n'hagen format part i que molts d'ells, actualment, ocupen places en orquestres professionals espanyoles i europees. I és que es tracta de l'única orquestra jove de la Comunitat Valenciana que assaja setmanalment durant el curs acadèmic i de manera estable, cosa que ha donat bons resultats, ja que entre els diversos premis aconseguits destaca el primer premi en la categoria d'orquestres simfòniques en la XXVII edició del Concurs Internacional de Joves Orquestres que es va fer a Viena (Àustria).

Ara que comença un nou curs, l'Orquestra Filharmònica de València busca nous músics i convoca les proves d'accés (violí, viola, violoncel, contrabaix, arpa, flauta, clarinet, fagot, trompeta, trompeta aguda, trompeta greu i tuba). Les proves tindran lloc els dies 5, 6, 7 i 8 d'octubre de 2009 a l'Aulari Interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia (av. Primer de Maig, s/n), al campus de Burjassot. L'organització posarà a disposició dels candidats un pianista acompanyant només per a les obres obligades dels instruments de vent.

Els candidats han de tenir una edat màxima de 23 anys, estar cursant com a mínim els darrers cursos del grau mitjà i es valorarà positivament estar realizant estudis universitaris. L'Orquestra els ofereix: ajudes econòmiques per a formació musical, crèdits de lliure opció per als estudiants universitaris (5 crèdits/any), formació pedagògica i musical, possibilitats de gira nacional i internacional, i promoció de solistes en concerts cambrístics o amb l'orquestra.

La finalitat de l'Orquestra, dirigida per Cristóbal Soler, és donar una formació d'alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat per a cadascuna de les famílies instrumentals. La temporada d'assaigs regulars és des de setembre fins a juny. Els assaigs es fan els dilluns, de 19 a 22 hores, i els dijous, de 20 a 22 hores, a l'Aulari Interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia (av. Primer de Maig, s/n), al campus de Burjassot.
Per prescriure's a les proves, cal emplenar el formulari de preinscripció de la web del Patronat d'Activitats Musicals (www.uv.es/aam), en el qual s'especifica tota la informació de les proves, o bé telefonar a l'oficina del Patronat d'Activitats Musicals de la Universitat de València al 96 398 30 71, abans de l'1 d'octubre de 2009.

L'Orfeó també inicia el procés d'inscripció
L'Orfeó Universitari de València també té obert el termini d'inscripció per a realitzar les proves d'accés. Per a tots els qui els agrade cantar, tenen una oportunitat a l'Orfeó, una formació que ha complit enguany 60 anys. A senyalar, no cal tindre formació musical prèvia. L'únic requisit imprescindible és ser universitari o estudiant de Conservatori de Música. Per a la preinscripció, cal telefonar al 963983196, o bé enviar les dades a través del formulari web www.orfeo.org, on hi ha bastant informació sobre les proves d'accés abans de l'11 d'octubre.


Dirigit actualment per Constantino Martínez, molts han estat els premis internacionals que ha aconseguit l'Orfeó Universitari de València al llarg de la història, però d'entre tots ells destaca el primer premi

Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012
Publicat en: Música, Principal

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar