Estàs a: > > La Càtedra UNESCO de la Universitat presenta l’oferta de cursos

La Càtedra UNESCO de la Universitat presenta l’oferta de cursos

Dragonera

Dragonera

Medi ambient, sostenibilitat i comunitats indígenes són algunes de les temàtiques

La Càtedra Unesco de la Universitat de València presenten l'oferta de cursos curriculars d'aquest primer trimestre. Vinculada des de la seua creació fa quinze anys a al Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, un dels seus objectius és fomentar els valors de desenvolupament humà i sostenible de l'ONU a l'ensenyament superior, per això l'oferta acadèmica sempre està relacionada amb aquestes temàtiques.

En aquest trimestre, el Patronat Sud Nord, presidit per Joaquín Azagra, ofereix quatre cursos, la matrícula dels quals (es realitza a través d'Internet http://www.fundacio.es/cursos-cooperacion) ja està oberta. Els cursos es convaliden per entre 1 i 3 crèdits de lliure elecció.

El primer dels cursos, titulat Medi Ambient i desenvolupament, es realitzarà entre el dia 5 i 8 d'octubre. Impartit per la professora xilena Carmen Elisa Schlotfeldt, pretén donar una visió del medi ambient com una part fonamental en el desenvolupament de les comunitats més desfavorides.

Del 13 al 29 d'octubre se celebrarà el segon dels cursos, Dones i desenvolupament al Marroc. Al llarg de 30 hores, la professora marroquina Fatiha Sahli, abordarà la perspectiva de gènere en els projectes de desenvolupament.

A més des de la perspectiva de gènere, els cursos també examinen les comunitats més desprotegides. És el cas del curs Desenvolupament econòmic i social des de la perspectiva dels pobles indígenes, que es realitzarà entre el 26 d'octubre i 11 de novembre. La professora peruana, Elisabeth Juana Acha, parlarà dels mites i prejudicis que hi ha al voltant de les comunitats indígenes d'Amèrica del Sud.

Per últim entre el 23 i 24 de novembre se celebraran les jornades: Cooperació, educació i sostenibilitat: aliances per al desenvolupament, dirigit per María Jesús Martínez, professora de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València.


Data d'actualització: 20 d'Octubre de 2009

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar