Estàs a: > > El Centre Internacional de Gandia acull fins abril una exposició dedicada a Elias Tormo

El Centre Internacional de Gandia acull fins abril una exposició dedicada a Elias Tormo

Expo Elias Tormo

Expo Elias Tormo

L’exposició ‘Elias Tormo i el primer centenari de la història de l’art en la universitat espanyola: els inicis i la seua projecció’ ha sigut inaugurada dijous, 27 de març, pel vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i per la regidora d’Educació, Marta Cháfer, i romandrà a Gandia fins el 30 d’abril. Es podrà visitar de 9 a 14 i de 16 a 20 hores en l’edifici de Tossal.

Aquesta exposició, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, ha estat dirigida per Luis Arciniaga i tracta la polifacètica i interessant figura d’Elias Tormo Monzó (Albaida, 1869-Madrid, 1957): catedràtic, degà, vicerector i rector de la Universitat Central, membre del Centre d’Estudis Històrics, del Patronat del Museu del Prado, de les reials acadèmies de Belles Arts i de la Història, del Parlament i del Senat, i ministre d’Instrucció Pública i Belles Arts.

Amb aquesta exposició es commemora el primer centenari a Espanya de la Càtedra d’Història de l’Art: el 1904 va obtindre la d’Història de les Belles Arts, que en 1913, a proposta del Claustre de la Facultat de les Lletres de la Universitat Central, va passar a denominar-se d’Història de l’Art, integrada en la secció d’Història. Una arrel que ha arribat fins els nostres dies en més de vint universitats espanyoles. La figura de Tormo és rellevant en l’avanç del coneixement de la disciplina, però també en les mesures de protecció del patrimoni artístic i de les iniciatives de difusió a través del turisme.

Data d'actualització: 31 de Març de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar