Estàs a: > > El CIG-UV, l’Ajuntament i AISSA formaran els professors de Gandia en el maneig d’urgències pediàtriques

El CIG-UV, l’Ajuntament i AISSA formaran els professors de Gandia en el maneig d’urgències pediàtriques

El doctor Sequí fa una demostració durant la roda de premsa. Foto: Juanjo Peret, Ajuntament de Gandia

El doctor Sequí fa una demostració durant la roda de premsa. Foto: Juanjo Peret, Ajuntament de Gandia

Aquest dimarts, 1 d’abril, s’han presentat en roda de premsa els cursos sobre urgències pediàtriques que, a partir del proper mes de maig, es posaran en marxa a Gandia i que han estat impulsats per l’Ajuntament de Gandia, el Centre de Gandia de la Universitat de València i AISSA.

En representació de les tres institucions han participat les regidores Marta Cháfer i Luisa Laporta; el director del CIG-UV, Josep Montesinos; i el cap de Pediatria de l’Hospital San Francesc de Borja, José Miguel Sequí.

La idea d’aquests cursos és formar el professorat de la ciutat en el maneig inicial de les urgències que es donen en els xiquets. La regidora d’Educació, Marta Cháfer, ha explicat que aquests cursos començaran el proper mes de maig “amb les educadores de les escoletes i també se’ls hi ha oferit als centres que tenen educació de 2-3 anys: Suárez Calderón, Abad Sola, ABC, Escolapias i Borja Jesuita”. “D’aquesta manera, començarem pels nivells inferiors d’ensenyament i a partir de setembre s’ampliarà a la resta d’etapes”, ha afegit.

Per la seua banda, Luisa Laporta plantejava que amb aquest tipus d’iniciatives “el Consistori municipal busca donar suport al professorat en tot el que respecta a matèria sanitària”.

Així mateix, Josep Montesinos ha explicat que la relació salut/educació “és un tàndem perfecte perquè la Universitat arribe a la ciutadania de Gandia que no és el públic purament universitari: com poden ser els professors d’escola, pares, etcètera”. A més, Montesinos no ha descartat la idea de, si l’experiència a Gandia resulta satisfactòria, poder ampliar aquests cursos a la resta de la comarca.

Mentre, José Miguel Sequí ha estat l’encarregat d’explicar el desenvolupament dels cursos. “La idea –ha dit– és llevar la por als professors davant possibles problemes. L’assistència en els xiquets és essencial i els primers moments, després d’un problema, sempre són fonamentals en l’evolució del xiquet”. Sequí ha volgut recalcar que ell tan sols és la cara visible d’un equip de metges que es troba involucrat en el projecte. De fet, en aquesta primera etapa de formació estarà acompanyat pels doctors Ana Miralles i Alejandro Fernández.

En aquests cursos se’ls donarà als docents les bases teòriques sobre què s’ha de fer, “però, sobretot, s’incidirà en el com fer-ho de manera pràctica. Es tractaran qüestions com les convulsions febrils, les ferides, les intoxicacions, els traumatismes craneoencefàlics, les hipoglucèmies o les crisis asmàtiques. Els grups de treball seran reduïts, d’unes deu persones, per tal de poder exprimir al màxim el material que s’ha comprat”, ha explicat el doctor Sequí.

Els cursos han estat finançats per l’Ajuntament de Gandia qui s’ha fet càrrec de la compra dels ninots necessaris per a les classes pràctiques i del finançament de la docència. A més, són una mostra més de la suma d’esforços realitzada per les tres institucions.

Documents adjunts:
Data d'actualització: 2 d'Abril de 2014

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar