Estàs a: > > ASSAIG, el Grup de Teatre de la Universitat, posa en escena ‘Mentides’

ASSAIG, el Grup de Teatre de la Universitat, posa en escena ‘Mentides’

Fragment del cartell de Mentides

Fragment del cartell de Mentides

El Grup de Teatre de la Universitat ASSAIG estrenà el passat 29 d’abril, a la Sala Matilde Salvador de La Nau, el seu nou muntatge ‘Mentides’, un text de Maria Josep del Amo i Miquel de Val, sota la direcció de Pep Sanchis.

L’obra es representà també els dies 30 d’abril i 2 de maig.

“Qui no s’enganya o qui no enganya?, alguna vegada”, es pregunta Pep Sanchis. Aquesta obra ens convida a reflexionar sobre la por a la soledat, la necessitat d’esperança, d’amor, d’una il·lusió fugissera... Cadascú percep la realitat dels altres a la seua manera i també la seua pròpia, i això planteja ‘Mentides’. Perquè els personatges, segons explica Sanchis, “no són mentiders, però construeixen ficcions”, i s’hi aferren, per pujar a algun tren en una estació, que és una metàfora de la vida. Perquè una estació de tren és l’escenari triat per recrear aquesta atmosfera on el viatge és a vegades compartit, de bon grat o per força.

Més de vint anys del Grup de Teatre de la Universitat
Al llarg de més de vint anys de trajectòria (1990) d’ASSAIG, més de mil estudiants de la Universitat de València han passat pels tallers i espectacles. Aquests tallers serveixen per triar els actors i les actrius que formaran part del repartiment de cada muntatge. Durant aquest temps, ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València), dirigit per Pep Sanchis, ha representat una vintena de muntatges diferents i ha guanyat diferents premis, entre els quals destaca el Premi de Teatre Vila de Mislata.

Aquestes històries les han escrites autors rellevants en la nostra literatura, tant clàssics (Joanot Martorell, Joan Timoneda, William Shakespeare o Tirso de Molina) com contemporanis (Max Aub, Joan Brossa, Sergi Belbel, Yukio Mishima, Francesc Pereira, Quim Monzó, Carles Pons, Rodolf i Josep Lluís Sirera, Juli Disla, Jorge Picó, Arturo Sánchez, Xavier Puchades, Patricia Pardo, Javier Sahuquillo i Laura Núñez, Anna Marí, etcètera).

Data d'actualització: 3 de Febrer de 2015

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar