Estàs a: > > El col·lectiu Alumni UV visita hui l’edifici històric de La Nau

El col·lectiu Alumni UV visita hui l’edifici històric de La Nau

El Claustre de La Nau

El Claustre de La Nau

El col·lectiu Alumni UV ha organitzat una visita guiada gratuïta a l’edifici històric de La Nau aquest dimarts, 28 de maig, de 17 a 19 hores. Els participants recorreran l’antiga Universitat, hui Centre Cultural La Nau, per a conéixer la seua història i els seus espais: el Claustre, el Paranimf, l’Aula Magna, la Capella de la Sapiència, les sales expositives i la Biblioteca Històrica, que actualment compta amb l´exposició ´Ferits pels llibres´

Aquest edifici històric, declarat Bé d’Interés Cultural en 1981, és el més antic i emblemàtic de la Universitat de València. Ha sigut seu principal des de la seua fundació a finals del segle XV fins a meitat del segle XX.

En 1488, el Consell General de la ciutat va acordar l’agrupació de tots els estudis superiors de la ciutat en un Estudi General i va impulsar elevar-los a rang universitari. Va adquirir per a això una sèrie de cases i solars que s’alçaven en els voltants del carrer La Nau i va encarregar a Pere Compte la seua remodelació. En 1499, Els Jurats o representants de la ciutat van redactar els primers estatuts de la nova institució que va obrir les seues portes en 1500. La butlla papal (Alexandre VI) i el privilegi reial (Ferran II el Catòlic), que donaven rang d’universitat als estudis, van arribar en 1501 i 1502. 

En l’actualitat, La Nau, a més de constituir la seu institucional del Rectorat i del Vicerectorat de Cultura i Esport, acull, com a Centre Cultural, una part important de les activitats culturals de la Universitat de València (exposicions, teatre i música) i és un espai de trobada i debat (conferències i congressos). Dins de la programació pròpia, els festivals de música i cinema, com ara ´Serenates´ i ´La Cabina´, són ja un referent a la ciutat de València.

La Nau és també la seu de la Biblioteca Històrica i acull les dependències de diversos serveis universitaris, entre ells els vinculats a l’àrea de cultura i patrimoni, i la Unitat d’Igualtat.

Pàgina web de La Nau

Documents adjunts:
Data d'actualització: 28 de Maig de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar